Ερντογάν: Δεν θα σταματήσουμε τις έρευνες για πετρέλαιο στην ανατολική Μεσόγειο

Ερντογάν: Δεν θα σταματήσουμε τις έρευνες για πετρέλαιο στην ανατολική Μεσόγειο

Πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας για τις επικρίσεις της για την ανατολική Μεσόγειο εξαπέλυσε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Άγκυρα.

Ο βουλευτής Μερσίνας, Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, επέκρινε στις αρχές τις εβδομάδας την κυβέρνηση για το ότι δεν έχει βρει «ούτε έναν κουβά πετρέλαιο» στη Μεσόγειο, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει τις δαπανηρές έρευνες.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην περιοχή Αλντιντάγ της τουρκικής πρωτεύουσας, ο Ταγίπ Ερντογάν κατακεραύνωσε το βουλευτή της αντιπολίτευσης λέγοντάς του ότι μιλάει «με στόμα Ελληνοκυπρίων», ενώ πρέπει να εξεταστεί η στάση της αντιπολίτευσης σε ένα τέτοιο εθνικό θέμα, σύμφωνα με το sigmalive.com.

«Τις προάλλες, βγήκε ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης και επέκρινε τις έρευνες που κάνουμε για φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Λέει ότι πρέπει να σταματήσουμε τις ενέργειές μας στην ανατολική Μεσόγειο. Γιατί – λέει και καλά – ότι δεν βρέθηκε ούτε ένα κουβάς πετρέλαιο και καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις έρευνές της για φυσικό αέριο. Τέτοιου είδους εκκλήσεις μόνο από τους Ελληνοκύπριους τις ακούγαμε από την πρώτη μέρα», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Οι Ελληνοκύπριοι και κάποιοι άλλοι είναι πολύ φυσικό να ενοχλούνται από τις έρευνες της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Αλλά αυτό που πρέπει εδώ να προκαλεί ερωτήματα είναι η στάση της αντιπολίτευσης, που δεν το χωνεύει. Είναι πραγματικά λυπηρό το CHP να πέφτει σε τέτοια γκάφα για ένα θέμα εθνικό, που αφορά την ενεργειακή ασφάλεια. Αυτό που μας πληγώνει όμως περισσότερο είναι η αντιπολίτευση να μιλά με το στόμα των Ελληνοκυπρίων. Η αντιπολίτευση έπρεπε να ήταν περήφανη από αυτές τις στρατηγικές κινήσεις, όχι να ενοχλείται. Πρώτη από όλους πρέπει η αντιπολίτευση να παραδεχτεί την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής μας για την προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, πάντως, δήλωσε με έμφαση ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις έρευνες, όσο κι αν κάποιοι ενοχλούνται.

«Ασφαλώς εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις έρευνες για πετρέλαιο στην ανατολική Μεσόγειο επειδή το θέλουν οι Ελληνοκύπριοι και κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης», είπε και πρόσθεσε: «Θα συνεχίζουμε το δρόμο μας. Εμείς δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της χώρας μας και των αδελφών μας στη Βόρεια Κύπρο όσον αφορά στους ενεργειακούς πόρους, επειδή η αντιπολίτευση ενοχλείται. Θα συνεχίσουμε τις έρευνές μας μέχρι τέλους και μακάρι να δώσουμε στο έθνος μας τις καλές ειδήσεις που ποθεί».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/354890-Erntogan-Den-tha-stamatesoyme-tis-ereynes-gia-petrelaio-sten-anatolike-Mesogeio ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...