Ερντογάν: Θα στείλουμε 3,6 εκατ. Σύρους πρόσφυγες στην Ευρώπη αν η εισβολή στη Συρία χαρακτηριστεί «κατοχή»

Απειλές

Νέες απειλές κατά των Ευρωπαίων εκτοξεύει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω της στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποιεί η Άγκυρα στη βορειοανατολική Συρία και των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει σε διεθνές επίπεδο.

Η Άγκυρα θα στείλει στην Ευρώπη 3,6 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται τώρα στην Τουρκία, εάν οι ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίσουν την τουρκική επιχείρηση ως “στρατιωτική κατοχή”, δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος.

“Θα ανοίξουμε τις πόρτες και θα στείλουμε σε εσάς 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες” δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς στελέχη του κόμματός του, στην Άγκυρα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, λέγοντας πως η στρατιωτική επιχείρηση θα στηρίξει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, αντιμετωπίζοντας τον κουρδικό έλεγχο στα βορειοανατολικά της χώρας.

“Δεν είναι ειλικρινείς, απλά λένε λόγια”, απάντησε ο Ερντογάν στην κριτική που δέχεται, ξεχωρίζοντας την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. “Εμείς, όμως, παράγουμε δράση και αυτή είναι η διαφορά μας”, πρόσθεσε.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...