Μέσα στον Αύγουστο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για δασκάλους και καθηγητές. Κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Μάχη με το χρόνο δίνει η κυβέρνηση προκειμένου να προλάβει την εξάπλωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας με την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων πριν μπει το φθινόπωρο.

Ένας στόχος ιδιαιτέρως δύσκολος και γι’ αυτό τον λόγο ο πρωθυπουργός αποφάσισε να θωρακίσει μέσω της υποχρεωτικότητας ευαίσθητους επαγγελματικούς κλάδους, όπως οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων αλλά και στο ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, όλα δείχνουν πλέον πως η υποχρεωτικότητα θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Άλλωστε με την νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Bουλή χρειάζεται μόνο μία απόφαση του υπουργού Υγείας και του συναρμόδιου υπουργού, προκειμένου ο  εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός και γι’ άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Μέσα στον Αύγουστο οι τελικές αποφάσεις

Εκείνοι που πιθανότατα θα ακολουθήσουν θα είναι οι εκπαιδευτικοί ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη που υποστήριξαν πως η απόφαση για την διεύρυνση της υποχρεωτικότητας αφορά κυρίως τους δασκάλους και τους καθηγητές. Είχε προηγηθεί η έκκληση του πρωθυπουργού να πάνε όλοι στα εμβολιαστικά κέντρα

 “Καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο”.

Η υπουργός Παιδείας με συνεχείς τοποθετήσεις της έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αν και όπως έχει σημειώσει, περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι εμβολιασμένοι. Στην ίδια γραμμή και ο Παναγιώτης Πικραμμένος που εκτός από τους δασκάλους και τους καθηγητές υποστήριξε πως θα πρέπει να μπουν στην λίστα της υποχρεωτικότητας και οι ένοπλες δυνάμεις.

“Για όσους δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, γιατί αυτό δεν είναι μόνο ένα νομικό, συνταγματικό καθήκον, εγώ το βλέπω ως μια ηθική επιταγή του ανθρώπου προς τον άνθρωπο” δήλωσε στο “Πρώτο Πρόγραμμα” ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στον Αύγουστο, καθώς θα απομένει λιγότερο από ένας μήνας πριν ανοίξουν τα σχολεία και όλα αναμένεται να κριθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από τα ραντεβού που θα κλειστούν με τα εμβολιαστικά κέντρα. Στόχος είναι οι μαθητές που ταλαιπωρήθηκαν ιδιαίτερα από την πανδημία να επιστρέψουν με υγειονομική ασφάλεια στις τάξεις τους.

The toc



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...