Ερχεται τσουνάμι

 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη μετά τη χρεοκοπία της THOMAS COOK.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που τίθεται από τραπεζίτες και οίκους αξιολόγησης, δεν αφορά στη ζημιά που θα προκαλέσει στην τουριστική βιομηχανία και την Οικονομία η χρεοκοπία του κολοσσού που λέγεται THOMAS COOKαλλά ποιοι άλλοι έχουν σειρά.

ΓΙΑΤΙ όλοι γνωρίζουν ότι πολλά μεγαθήρια που δραστηριοποιούνται στον παγκόσμιο τουρισμό στηρίζονται σε ξύλινα πόδια και ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμα να καταρρεύσουν αν σταματήσει η ροή κεφαλαίων από τις τράπεζες και βεβαίως όταν οι επενδυτές υποψιαστούν ότι κάτι συμβαίνει.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αρχίσει ήδη να παίζουν ανάποδα μία σειρά από κολοσσούς που θεωρούνται προβληματικοί και, κυρίως, μεγάλες εταιρείες που έχουν σχέση με τη Μεγάλη Βρετανία.

ΣΥΜΦΩΝΑ με το μαύρο σενάριο, σε περίπτωση που έχουμε ένα άτακτο Brexit τότε υπάρχει κίνδυνος να σκάσουν μεγαθήρια ακόμα και από τον νευραλγικό τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη.

ΒΕΒΑΙΑ σε περίπτωση που επαληθευτεί το μαύρο σενάριο οι συνέπειες για τη χώρα μας θα είναι τεράστιες γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να έχουμε προσδοκίες για ανάπτυξη σε μία Ευρώπη που θα επιστρέψει στον εφιάλτη της ύφεσης.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...