Ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αιτ/νίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για το ΤΕΙ Μεσολογγίου

Ερώτηση για το ΤΕΙ Μεσολογγίου κατέθεσε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής με την οποία ζητά την ενίσχυση του Τμήματος Ιχθυοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης.

Ειδικότερα στην κατατεθείσα ερώτηση ο κ. Π. Κουρουμπλής αναφέρει ότι με την υπ΄ αριθ. πρωτ. 10821/1-11-2011 επιστολή του ΥΠΕΠΘ, οι  Πρόεδροι των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Ηπείρου, Θεσσαλονίκης και Μεσολογγίου κλήθηκαν να υποβάλλουν μέχρι τις 10-12-2011 κοινή πρόταση για τη δημιουργία ενός ισχυρού Τμήματος στο γνωστικό αντικείμενο των Ιχθυοκαλλιεργειών. Η πρόταση του Τμήματος Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης συνιστάται στη συνένωση των τριών ομόλογων Τμημάτων της χώρας στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου.

Ο κ. Π. Κουρουμπλής επισημαίνει ότι το Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης του ΤΕΙ Μεσολογγίου πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το Υπουργείο διότι:

Βρίσκεται κοντά σε περιοχές με πυκνή υδατοκαλλιεργητική δραστηριότητα ενώ στη Ναύπακτο λειτουργούν οι δυο μεγαλύτεροι ιχθυογεννητικοί σταθμοί θαλασσινών ειδών στη Μεσόγειο.

  • Το υδάτινο δυναμικό της περιοχής είναι το μεγαλύτερο στην ελληνική 
     επικράτεια.
  • Εξασφαλίζει την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.
  • Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού αποτελεί ένα ενσωματωμένο 
    φυσικό εργαστήρι για το Τμήμα.
  • Το Τμήμα είναι στελεχωμένο με 14 μέλη Ε.Π., εκ των οποίων τα 4 είναι 
     Καθηγητές πρώτης βαθμίδας και τα 4 μέλη Ε.Τ.Π.
  • Το Τμήμα βρίσκεται στον κυρίως ακαδημαϊκό χώρο του Τ.Ε.Ι. και όχι 
    κάπου απομακρυσμένα.
  •  

Η διοικητική υποστήριξη εξυπηρετείται αποτελεσματικά.

Η συνεχής ροή σπουδαστών μέσω μεταγραφών είναι ενδεικτική της ελκυστικότητάς του.

Τα εργαστήρια έχουν επενδύσει σημαντικά σε εξοπλισμό και αυτονομία.

Το Τμήμα έχει 715 δημοσιευμένες εργασίες των μελών του ΥΔ.Α.Δ. σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων ενώ από το 2009 έχει ολοκληρώσει και την   εξωτερική του   αξιολόγηση αποκομίζοντας απόλυτα θετική εκτίμηση.

Πρόσφατα έχουν εγκριθεί δύο ακόμα ερευνητικές προτάσεις στο πλαίσιο του  προγράμματος ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ III.

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Π. Κουρουμπλής ερωτά σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,  ώστε το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου να αποτελέσει κέντρο της συνένωσης των τριών ομόλογων Τμημάτων της χώρας,  δεδομένου ότι με βάση τα ανωτέρα στοιχεία το Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης του ΤΕΙ Μεσολογγίου καλύπτει  τα προαπαιτούμενα κριτήρια. 

Εκ του Γραφείου Τύπου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...