Ετοιμάζει Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ο Σαμαράς

Ετοιμάζει Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ο Σαμαράς
Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, στη σκέψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ωριμάζει η ιδέα συγκρότησης ενός θεσμικού οργάνου, με σκοπό τη συνολική θωράκιση των εθνικών συμφερόντων. Αυτό θα είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Αυτόν τον καιρό σχεδιάζεται και οργανώνεται η διαδικασία ανάδειξης και σύνθεσης αυτού του θεσμικού μορφώματος, το οποίο, σημειωτέον, υφίσταται στα περισσότερα αναπτυγμένα κράτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ύπαρξη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας θα επιφέρει την απαραίτητη θεσμική θωράκιση τόσο του πρωθυπουργού όσο και των αντικειμενικών συμφερόντων της χώρας.

Σκοπός του υπό σύσταση θεσμού είναι η λειτουργική και αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων, ως εκ τούτου επικεφαλής του επιθυμείται να είναι έμπειρο πρόσωπο, με καλή γνώση των πολιτικών διαδικασιών αλλά και βαθειά και ουσιαστική κατάρτιση σε ό,τι αφορά τις θεματικές ενδιαφέροντος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μέχρι τώρα, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύεται στην εδραίωση της διαφανούς και λειτουργικής σχέσης μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπό συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Εξάλλου, επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν επιχειρείται η υποκατάσταση δραστηριοτήτων του υπουργείου. Αντίθετα σκοπός είναι η επίτευξη των καλύτερων δυνατών όρων προάσπισης των εθνικών συμφερόντων μέσα από την εντελή συνεργασία των δύο φορέων.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας θα τελεί υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού, ο οποίος θα συνεργάζεται στενά, διατηρώντας συντονιστικό ρόλο, με τον επικεφαλής του θεσμού.

newpost.gr

ΕΘΝΙΚΑ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...