Ετοιμο για πρεμιέρα το “Dr. Cook” αλλά χωρίς τον Τόμας Πρωτόπαπας

Ετοιμο για πρεμιέρα το
To “Dr.Cook” τελικά κάνει πρεμιέρα στο Mega με τον Γιάννη Λουκάκο σε ρόλο “καθηγητή” που παραδίδει μαθήματα μαγειρικής στους υποψήφιους σεφ.

Η Αγγελική Δαλιάνη, ο Πέτρος Λαγούτης, η Κλαούντια Μάτολα, η Δήμητρα Σάλτου και η Πηνελόπη Πλάκα (που προστέθηκε τελευταία στιγμή στο καστ του παιχνιδιού, αντικαθιστώντας τον Τόμας Πρωτόπαπας μετά το τραγικό ατύχημά του) δηλώνουν έτοιμοι για κάθε μαγειρική πρόκληση.

Σε κάθε επεισόδιο, ο Γιάννης Λουκάκος εξηγεί στους μαθητές του, αλλά και στο κοινό μια βασική τεχνική μαγειρικής (κοπές λαχανικών, σοτάρισμα κλπ), απαραίτητη για τους λάτρεις της κουζίνας, ενώ στη συνέχεια, με βάση τη συγκεκριμένη τεχνική σεφ και μαθητές θα εκτελούν ταυτόχρονα μια συνταγή. Κάθε εκπομπή θα περιλαμβάνει τρεις συνταγές φαγητού και μία γλυκού.

Στο πρώτο επεισόδιο του “Dr Cook” ο σεφ παραδίδει μαθήματα κοπής λαχανικών, παρουσιάζοντας τις βασικές κοπές: καρέ, μπατονέτες – στικς, λεπτές φέτες, ψιλοκομμένα, ροδέλες και μισοφέγγαρα, πλάγια, φιλέτα εσπεριδοειδών. Ύστερα ετοιμάζουν λαζάνια με λαχανικά και ξινομυζήθρα, νουντλς με μοσχάρι, λαχανικά και σάλτσα σόγιας, τσιπς λαχανικών με σάλτσα λιαστής ντομάτας και για επιδόρπιο πανακότα με γιαούρτι και σάλτσα φρούτων.

Επίσης, ο σεφ μας δείχνει τα μαχαίρια που είναι απαραίτητα σε μια κουζίνα και τον τρόπο που πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τέλος, μας παρουσιάζει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο της κουζίνας, το μαντολίνο.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...