Ευδιάθετος Σαμαράς μαζί με τον αδελφό του! (Φωτογραφία)

Ευδιάθετος Σαμαράς μαζί με τον αδελφό του! (Φωτογραφία)
Πολύ χαλαρή ήταν η διάθεση του Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε εκεί για την εκδήλωση που διοργάνωσαν οι απόφοιτοι του διάσημου αμερικανικού πανεπιστημίου και όπως έλεγαν άνθρωποι που ήταν εκεί ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, μίλησε με όλους σχεδόν τους παριστάμενους ενώ μιλήσε για αρκετή ώρα στο τηλέφωνό του.

Μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν η συζυγός του Γεωργία, αλλά και ο αδελφός του, Αλέξανδρος.

Παρών ήταν και ο Σπύρος Ταλιαδούρος, επί σειρά ετών υφυπουργός Παιδείας.

«Η Δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές από τα υπολείμματα του παρελθόντος», τόνισε στην πρώτη δημόσια απάντησή του στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε αποφοίτους του Harvard ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στην πρόταση μομφής που κατέθεσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση τόνισε: «Για κάποιους είναι «μομφή» να πιστεύεις στην Ελλάδα. Είναι «μομφή» να πιστεύεις σε πρωτογενή πλεονάσματα. Είναι «μομφή» να δημιουργείς πρωτογενή πλεονάσματα, για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι «μομφή» να περνάς από την ύφεση στην ανάκαμψη, για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια. Είναι «μομφή» να πιστεύεις στη νομιμότητα. Είναι «μομφή» να αποκαθιστάς τη νομιμότητα. Είναι «μομφή» να αντιστέκεσαι στις ακρότητες και τις παρανομίες.

Εμείς απαντάμε στις «μομφές» και προχωράμε. Η δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια και δεν φοβάται τις «μομφές» από τα υπολείμματα του παρελθόντος. Επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος και αποδίδεται στον Ελληνικό λαό ένα δημόσιο κτίριο. Περάσαμε πολλά δύσκολα και πολύ πιο δύσκολα. Ο λαός απαιτεί να προχωρήσουμε. Ο λαός απαιτεί να κάνουμε περισσότερα και ταχύτερα. Ο λαός απαιτεί να μην κάνουμε πίσω. Και δεν θα κάνουμε πίσω…

Φτάνει να έχουμε στο νου μας ένα ακόμα. Όλο αυτό το κομμάτι της κοινωνίας που έχασε την εμπιστοσύνη του στη δημοκρατία και στράφηκε σε ακρότητες. Αυτούς πρέπει να έχουμε στο νου μας. Όλους αυτούς, ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, που υπέκυψαν στον πειρασμό της ακραίας ρητορείας και του λαϊκισμού. Η πρώτη μας υποχρέωση είναι να τους εμπνεύσουμε ξανά τα νέα παιδιά! Όλους αυτούς που υπέκυψαν στα διχαστικά συνθήματα να τους κερδίσουμε ξανά.

Η γενιά μας αδίκησε τους νέους ανθρώπους. Έδιωξε τους νέους ανθρώπους. Αλλά θα τους ξανακερδίσει!

Στη Χώρα αυτή δεν περισσεύει κανείς. Σε όποιο ψέμα κι αν πίστεψε κάποιος, η αλήθεια είναι πιο μεγάλη και τον χωράει, η Πατρίδα είναι πιο μεγάλη και τον θέλει, η Δημοκρατία είναι πιο μεγάλη και τον χρειάζεται.

Αυστηροί πάντα απέναντι στις ακρότητες, αλλά και απόλυτα ενωτικοί με όποιους θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...