Ευπάλιο: Καθαρό το νερό έδειξε και η νέα δειγματοληψία – Συνολικά τρία δείγματα!

Σε συνέχεια της από 31-1-2021 ενημέρωσης σχετικά με το φαινόμενο αυξημένων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας ιδιαίτερα στην περιοχή της Κοινότητας Ευπαλίου, γίνεται γνωστό ότι την  1η-2-2021 πραγματοποιήθηκε στο  Ευπάλιο, συνάντηση με την Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, κα Σοφία Αθανασοπούλου, παρουσία του Δημάρχου Δωρίδος και άλλων αιρετών του Δήμου και της Κοινότητας Ευπαλίου.

Από τη συνάντηση αυτή προέκυψε ότι, από τον Δήμο Δωρίδος έγιναν από την πρώτη στιγμή όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες : ταχεία λήψη δειγμάτων και αποστολή σε πιστοποιημένα εργαστήρια, έλεγχος δικτύου, δεξαμενής ύδρευσης, και συστήματος χλωρίωσης, ενώ η αρχική εκτίμηση των υγειονομικών λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον τρόπο εξέλιξης του φαινομένου (συμπτώματα, χρόνος ίασης, κλπ ) καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα που έδειξαν μηδενικά ευρήματα στο νερό,  επιβεβαίωσαν ότι δεν προκύπτει συσχέτιση, του φαινομένου των αυξημένων κρουσμάτων, με το πόσιμο νερό του Ευπαλίου.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα -ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών-πραγματοποιήθηκε νέα δειγματοληψία παρουσία της κ. Αθανασοπούλου, από τον πιστοποιημένο συνεργάτη των Αναλυτικών εργαστηρίων, τα αποτελέσματα των οποίων είναι και αυτά αρνητικά.Συνολικά, τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών της Παρασκευής (29.1.21) και της Δευτέρας (1.2.21) είναι αρνητικά. Επίσης, και τα αποτελέσματα της Τρίτης (2.2.21) που έχουμε μέχρι τώρα, είναι αρνητικά.

Όλα τα αποτελέσματα αναρτώνται άμεσα στην ιστοσελίδα του Δήμου μας.

Θέλω να ευχαριστήσω, για την συνεργασία και την καθοδήγηση την Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ευπαλίου, την Υπηρεσία Ύδρευσης, το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου και τον γιατρό του Περιφερειακού Αγροτικού Ιατρείου Ευπαλίου.

Σε συνεργασία με τις δομές υγείας και τους αρμόδιους Φορείς, παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή  στενά και με υπευθυνότητα την εξέλιξη του φαινομένου ακολουθώντας σε κάθε βήμα τις οδηγίες τους.

Ο Αντιδήμαρχος

                                                                Μαυρομμάτης Μανώλης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...