Ευπάλιο: Ο Κώστας Τσιούστας κάνει τον απολογισμό του

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Τσιούστας

Λίγες ώρες πριν την κατάθεση του συνδυασμού που θα συμμετέχω στο πρωτοδικείο της Άμφισσας και την ανακοίνωση του, θέλω να θυμίσω τι έγινε στο Ευπάλιο τα προηγούμενα πέντε χρόνια απο Δήμο Κοινότητα και Περιφέρεια.

– Αγροτικό ιατρείο:
Πλήρη ανακατασκευή ο χώρος θυμίζει πλέον ιδιωτικό ιατρείο. Αλλαγή στέγης, αλλαγή ταβανιών, τοποθέτηση κλιματιστικού, γραμμές internet, καινούργια φωτιστικά ,καινούργια έπιπλα, βεβαίως βάψιμο και πολλά άλλα συνθέτουν ένα χώρο ζεστό αξιοπρεπή και άνετο για τους ασθενείς και τον γιατρό μας.

-Ύδρευση:
Αντλιοστάσιο παλιά γεώτρηση μεταφορά θέσης μοτέρ ( booster).
Αντικατάσταση όλων των εξαρτημάτων του αντλιοστασίου μοτέρ,αντλίες,σωληνώσεις, ηλεκτρικός πίνακας, αυτοματισμοί, σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Επαναλειτουργία της παλιάς γεώτρησης που δουλεύει πλέον ως εφεδρική.
Αλλαγή θέσης του πιεστικού μηχανήματος για τα υψώματα του χωριού και τέλος των προβλημάτων στα σημεία αυτά.

-Στροφή Κωστόπουλου:
Ολοκλήρωση του έργου σε ένα κομβικό σημείο του χωριού μας.

-Διάνοιξη νέων δρόμων:
Πέντε καινούργιοι δρόμοι στο σχέδιο πόλης στον οικισμό αλλά και έξω από αυτόν ανοιξαν την πενταετία που τελειώνει. Παράλληλα εγινε διαπλάτυνση και καθαρισμός σε δρόμους που ήταν εγκαταλειμμένοι και απροσπέλαστοι για χρόνια.

-Πλήρη ανακατασκευή αυλάκι από οικία Νικολάου Μπραούνου έως Νικολάου Γρηγορίου.

-Νεκροταφείο Ευπαλίου:
Επέκταση με καινούργια πτέρυγα( οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί) χαρτογράφηση των μνημείων και κοπή των δύο μεγάλων και επικίνδυνων δέντρων στο παλιό νεκροταφείο.

-Μαντήλω:
Καθαρισμός εκβάθυνση κάθε χρόνο.

-Αγροτικοί δρόμοι:
Συντήρηση κάθε χρόνο σε όλο το αγροτικό δίκτυο.

-Κτίριο Ένωσης γεωργικού συνεταιρισμού:
Αγορά του κτιρίου μέσω πλειστηριασμού της Ένωσης γεωργικού συνεταιρισμού. Το κτίριο θα ενταχθεί σε ειδικό πρόγραμμα και προορίζεται για χώρος γραφείων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

-Τοποθέτηση μηχανήματος ATM της Τράπεζας Πειραιώς στο κοινοτικό μας κατάστημα.

-Πλατεία Ευπαλίου:
Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που είχανε προκαλέσει οι ρίζες των πλατανιών στις μάντρες της κεντρικής Πλατείας Ευπαλίου.
Τοποθετήθηκαν παγκάκια στο πάνω μέρος της κεντρικής μας πλατείας για την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και τον διαχωρισμό της πλατείας από το δρόμο.

-Αγία Παρασκευή:
Περίφραξη τοποθέτηση τουαλετών φύτεμα διαφόρων καλλωπιστικών φυτών και διαμόρφωση του χώρου, στο μπαλκόνι του κορινθιακού κόλπου. Τρεις μεγάλες εκδηλώσεις με πάνω από δύο χιλιάδες κόσμο η κάθε μία πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με την κορυφαία να έρχεται φέτος το καλοκαίρι.

-Κλάδεμα δέντρων:
Κάθε χρόνο κλαδεύονται όλα τα ψηλά και επικίνδυνα δέντρα του χωριού μας.

-Φωτισμός:
Είναι εμφανής η ενίσχυση φωτισμού σε πολλά σημεία του Ευπαλίου όπως το καμπαναριό, στο περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας στον Άμπλα στα Πλατάνια της πλατείας και την Μαντήλω με καινούργια φωτιστικά, η μεγαλύτερες λάμπες στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

-Αρχεία κοινότητας:
Όσα βρέθηκαν στο δημοτικό σχολείο στα Γρηγοριτικα μεταφέρθηκαν στην βιβλιοθήκη του Ευπαλίου σε ασφαλή μέρος.

-Αδέσποτα:
Μεταφέρθηκαν πάνω από τριάντα αδέσποτα ζώα σε διάφορες φιλοζωικές της περιοχής.

-Βιβλιοθήκη Ευπαλίου:
Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια δεν καταφέραμε την επαναλειτουργία της. Όμως σε συνδυασμό με την ρευματοδότηση στο σπιτάκι του πολιτιστικού συλλόγου στον Άμπλα, (όπου όλη η γραφειοκρατία έχει τελειώσει και περιμένουμε τη ΔΕΗ για την σύνδεση του ρεύματος) και τα χρήματα που υπάρχουν σε κωδικό πλέον στον προϋπολογισμό του Νομικού προσώπου του δήμου, ήρθε η ώρα να να φέρουμε επιτέλους αποτελέσματα στην προσπάθειά μας.

-Πολιτιστικά:
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.
Καρναβάλι:
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με την συμμετοχή και άλλων φορέων του χωριού πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία.
Όπως επίσης στις απόκριες τα καρναβαλικά άρματα του Ευπαλίου εντυπωσιάζουν και για την κατασκευή τους και για τον αριθμό των καρναβαλιστών.

-Τηλεοπτική εκπομπή Πάσχα στο Ευπάλιο:
Για πρώτη φορά γυρίστηκε τηλεοπτική εκπομπή Πάσχα στο Ευπάλιο διαφημίζοντας το χωριό μας στο πανελλήνιο και όχι μόνο από την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

-Λαογραφικό Μουσείο Ευπαλίου.
Δίπλα στην προσπάθεια της κυρίας Γιάννας Κατσαρού για την διατήρηση της παράδοσής μας και την προβολή του λαογραφικού μας μουσείου.

-Απόλλων Ευπαλίου:
Σαν μέλος του δ.σ. το Απόλλων Ευπαλίου τα τελευταία δύο χρόνια πετύχαμε το στόχο μας όπου ήταν η άνοδος στη γ εθνική κατηγορία.

-Παιδική χαρά:
Καινούργια παιχνίδια έχουν αγοραστεί από το δήμο όπου για διάφορους γραφειοκρατικούς κυρίως λόγουςδεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί στο σημείο που πρέπει. Είναι πάντως ένα θέμα που αφορά ολόκληρο το δήμο αφού πουθενά δεν υπάρχει πιστοποιημένη παιδική χαρά.
(Εδώ ίσως γίνει έκπληξη της τελευταίας στιγμής)

-Γήπεδο Ευπαλίου:
Πετύχαμε χρηματοδότηση για την έναρξη των εργασιών από την περιφέρεια. Η μελέτη ολοκληρώνεται και είμαστε ένα βήμα πριν την αδειοδότηση των εργασιών.

-Παλιά σφαγεία:
Η μελέτη βρίσκεται στην πολεοδομία, αναμένονται οι άδειες. Η χρηματοδότηση και εδώ είναι εξασφαλισμένη από την περιφέρεια, για έναν σύγχρονο χώρο γραφείων όπου θα στεγάσουν υπηρεσίες. Παράλληλα ο μεγάλος περιβάλλοντας χώρος δίπλα στο κτίριο, θα μετατραπεί σε ένα όμορφο πάρκο. Η διαμόρφωση έχει ξεκινήσει.

-Αϊ-Γιάννης:
Το εγκαταλειμμένο εδώ και πολλά χρόνια εκκλησάκι μας είναι σε δρόμο σωτηρίας. Ο Δήμος μέσω της αναπτυξιακής Φωκίδας χρηματοδοτεί την μελέτη που έχει αναλάβει ειδικό αρχιτεκτονικό γραφείο από την Αθήνα αρμόδιοι για τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί από την περιφέρεια.

-Και όλα αυτά στη χειρότερη οικονομική συγκυρία της χώρας, με τους οικονομικούς πόρους του Δήμου να έχουν μειωθεί στο 70% την τελευταία πενταετία. Παρόλα αυτά η καθημερινότητα τρέχει σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς για το χωριό μας, όπου οι βλάβες στην ύδρευση αποκαθίστανται γρήγορα, οι λάμπες αλλάζουν αυθημερόν, το χωριό είναι καθαρό, τα σκουπίδια μαζεύονται στην ώρα τους και γενικότερα η κοινότητα και ο Δήμος είναι δίπλα στον πολίτη καθημερινά. — στην τοποθεσία ΕΥΠΑΛΙΟ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...