Ευπρόσδεκτη η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, λέει ο Τόμσεν!

Έτοιμη είναι η μελέτη βιωσιμότητας του χρέους (Debt Sustainability Analysis –  DSA), που ετοίμαζε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), για την Ελλάδα! Το έγγραφο έχει ήδη διαβιβαστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού προγράμματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, συνέντευξή που έδωσε από την  Κροατία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η ανάλυση θα συζητηθεί στις 20 Ιουλίου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία,  θεωρείται μάλλον απίθανο, οι τεχνοκράτες του Ταμείου, να βρήκαν βιώσιμο το ελληνικό χρέος, αλλά όπως είπε και ο Πολ Τόμσεν,  στόχος είναι η δημιουργία μίας κατάστασης στην Ελλάδα, ώστε η χώρα να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της από μόνη της, έχοντας πρόσβαση στις αγορές, δίχως τη στήριξη του ΔΝΤ ή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), που πλέον είναι και ο μεγαλύτερος δανειστής. Ο ίδιος, προσέθεσε ότι εάν η Ελλάδα βγει στις αγορές, θα είναι σίγουρα κάτι ευπρόσδεκτο.

Πάντως όπως σημειώνουν έμπειροι αναλυτές, η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους αποτελεί σημαντική εξέλιξη που σε μεγάλο βαθμό θα επηρεάσει και την αντίστοιχη ανάλυση από την ΕΚΤ. Η τελευταία μεβάση αυτά τα στοιχεία, θα κρίνει την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE). Σε κάθε περίπτωση, ΔΝΤ και ΕΚΤ, περιμένουν μεγαλύτερη σαφήνεια στα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει, πριν από τις γερμανικές εκλογές και το πιθανότερο σενάριο προβλέπει ότι θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/292425-Eyprosdekte-e-exodos-tes-Elladas-stis-agores-leei-o-Tomsen ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...