Ευρεία σύσκεψη για τα ληξιπρόθεσμα και τα έργα της Αιτωλοακαρνανίας

Ευρεία σύσκεψη για τα ληξιπρόθεσμα και τα έργα της Αιτωλοακαρνανίας

Ευρεία σύσκεψη με κύρια θέματα την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και τα υπό εξέλιξη έργα της περιοχής πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου με την παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων τιμολογημένων οφειλών, τηρώντας στο απαρέγκλιτο τη διαδικασία και τη σειρά προτεραιότητας που προβλέπεται, καθώς ήδη βρίσκεται στα ταμεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η δεύτερη δόση χρημάτων, αφού η πρώτη δόση εξοφλήθηκε άμεσα από τις οικονομικές υπηρεσίες.

«Ως αιρετή Περιφέρεια πράττουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε για να αποδώσουμε τα χρήματα εκεί που ανήκουν, δηλαδή στους επαγγελματίες που σήμερα πλήττονται ιδιαίτερα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «τα χρήματα αυτά συνολικά αποδίδονται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των τέως Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και ο βασικός στόχος μας είναι μια Περιφέρεια οριστικά απαλλαγμένη από τον βραχνά των χρεών».

«Η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων θα αποτελέσει μια σημαντική ένεση ρευστότητας στη δοκιμαζόμενη οικονομικά, αγορά της περιοχής» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος.

Παράλληλα, συζητήθηκε η πορεία των υπο εξέλιξη έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία και αυτά θα συμβάλλουν θετικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, τόσο για την ανάπτυξη επιπλέον θέσεων εργασίας όσο και για την ρευστότητα που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία και κυρίως για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στη σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, ο Γενικός Διευθυντής Δημήτρης Καραβίδας, η αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Χριστίνα Σταρακά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Χριστογιάννης καθώς και διεθυντές και στελέχη των υπηρεσιών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...