Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2019

Η Εθελοντική Ομάδα “Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου”  και  το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σας προσκαλούν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2019 (EuroBirdwatch). Ελάτε να γνωρίσετε  μαζί μας το συναρπαστικό κόσμο των πουλιών, των Ασπροπάρη το μικρότερο από τα τέσσερα είδη γύπα που απαντώνται στην Ελλάδα και να παίξουμε μαζί με τους μικρούς μας φίλους !!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει, το πρωί στις 10:30-12:00 παρατηρήσει πουλιών και επανένταξη  αποθεραπευμένων άγριων πτηνών στο παρατηρητήριο της ανατολικής Κλείσοβας με σχολικές μονάδες της πόλης και το απόγευμα στις 18:00-21:00 στην Κεντρική Πλατεία Μ.Μπότσαρη προβολή ντοκιμαντέρ “οι τελευταίοι των Ασπροπάριδων” και δραστηριότητες για παιδιά. 

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών αποτελεί μία δράση παγκόσμιας εμβέλειας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασης τους. Πραγματοποιείται από το 1993, σε περισσότερες από 100 χώρες, με το συντονισμό της παγκόσμιας ομοσπονδίας περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα, ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...