Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2013: Πολλές γλώσσες, μια γιορτή

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2013: Πολλές γλώσσες, μια γιορτή
Με παρουσιάστρια την Λυδία Παπαιωάννου, ξεκινάει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 η ημέρα Γλωσσών στην Πλατεία Κλαύθμωνος. Δεκατρία Μορφωτικά Ιδρύματα και Πρεσβείες στην Αθήνα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από την μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη. Να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών σε ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Ειδικότερα, δάσκαλοι ξένων γλωσσών, καλλιτέχνες, μαθητές  αλλά και εκπρόσωποι των 13 μορφωτικών ιδρυμάτων και Πρεσβειών θα μας γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, τα «αινιγματικά» τραγούδια της Ιρλανδίας, θα μας μάθουν τα μυστικά του αυστριακού βαλς, θα μας εξηγήσουν τί σχέση έχει η σουηδική γυμναστική με τα Σουηδικά και γιατί τα γερμανικά είναι cool και πώς τα γαλλικά μπορούν να σας ταξιδέψουν παντού! Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει και το κυνήγι θησαυρού με πολλά δώρα-εκπλήξεις.

Τι είναι η EUNIC

Η EUNIC (European Union National Institutes of Culture) (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε.) είναι μία ένωση εθνικών ή επίσημων πολιτιστικών οργανισμών που εκπροσωπούν τις πολιτιστικές και σε αρκετές περιπτώσεις τις μορφωτικές σχέσεις των χωρών τους με άλλες χώρες.

Tο παράρτημα της EUNIC Αθήνας ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 2008. Δεκατέσσερα Ευρωπαϊκά πολιτιστικά ιδρύματα που εδρεύουν στην Αθήνα υπέγραψαν ανεπίσημο μνημόνιο συμφωνίας με πρωταρχικό τους στόχο την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας σε κοινά προγράμματα με τη στήριξη ελλήνων εταίρων από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Είσοδος ελεύθερη

Οι διοργανωτές:
Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σουηδία, Τσεχία

Παρουσίαση: Λυδία Παπαϊωάννου
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013,  10:00 – 17:00
Χώρος : Πλατεία Κλαυθμώνος
www.imera-glosson-2013.eu

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...