Ευ. Τσακαλώτος: Θα περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να βγούμε στις αγορές

Ευ. Τσακαλώτος: Θα περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να βγούμε στις αγορές

Την κατάλληλη στιγμή θα περιμένει η Ελλάδα ώστε να βγει στις αγορές για την άντληση κεφαλαίων, μιας και οι ανάγκες της χώρας βρίσκονται υπό έλεγχο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Reuters.

Ο υπουργός υποβάθμισε τον κίνδυνο από τις πωλήσεις των ιταλικών ομολόγων:“Έχουν κάνει λίγο δυσκολότερη (την επάνοδο στις αγορές), αλλά από την άλλη πλευρά νομίζω ότι οι αγορές αντιλαμβάνονται τώρα καλύτερα ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της, έχει κάνει τεράστιο αριθμό μεταρρυθμίσεων, ότι έχει χρηματοδοτικό μαξιλάρι, οπότε οι χρηματοδοτικές ανάγκες της παραμένουν υπό έλεγχο τουλάχιστον για 2 έως 2,5 χρόνια”, είπε.

Ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι, η Ελλάδα “ έχει μια συμφωνία για το χρέος που σημαίνει ότι η χρηματοδότησή του είναι ευκολότερη από ότι για την Πορτογαλία ή την Ιταλία”.

Ερωτηθείς, αν η Ελλάδα θα επιχειρήσει πώληση ομολόγου μέσω κοινοπρακτικής έκδοσης, ο κ. Τσακαλώτος είπε η επιλογή της χρονικής συγκυρίας επαφίεται στον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). “Έχει οδηγίες από την κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει όταν θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες. Όμως είναι δική του δουλειά να κάνει τη σχετική έρευνα και να μας πει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή”.

“Αισθανόμαστε άνετα που μπορούμε να περιμένουμε από τη στιγμή που υπάρχει το μαξιλάρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσουμε όταν η συγκυρία είναι κατάλληλη, και θεωρώ ότι ο χρόνος θα είναι κατάλληλος μεσοπρόθεσμα”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/345897-Ey-Tsakalotos-THa-perimenoyme-ten-katallele-stigme-gia-na-bgoyme-stis-agores ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...