ΕΦΚΑ: Δεν επαναϋπολογίζεται το σύνολο των εισφορών – Λίγες οι αστοχίες


  Δεν θα επανυπολογιστεί το σύνολο των εισφορών, οι οποίες στην μεγάλη πλειοψηφία έχουν υπολογισθεί ορθά, ούτε η  μηχανογραφική απεικόνιση των νέων κανόνων υπολογισμού εισφορών επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, αποσκοπεί «να καλύψει κενά της εισπραξιμότητας»,  ξεκαθαρίζει ο ΕΦΚΑ, με αφορμή  δημοσιεύματα  στα οποία  γίνεται εκτενής αναφορά σχετικά με τις εισφορές.

 

Από το υπερταμείο, τονίζεται ότι η  μηχανογραφική απεικόνιση των νέων κανόνων υπολογισμού εισφορών επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών αποτελεί σύνθετη και επίπονη εργασία.  Η διαδικασία αυτή έχει ολοκληρωθεί κατά 99%». Παράλληλα επισημαίνεται ότι «κατά την διαδικασία υπολογισμού των εισφορών εντοπίζονται, όπως ήταν αναμενόμενο, αστοχίες που συνδέονται αφενός με την ενοποίηση Μητρώων των προϋφιστάμενων Φορέων και αφετέρου με τον εντοπισμό των  ασφαλιστέων εισοδημάτων των υπόχρεων».

 

Πρόκειται για  περιπτώσεις που «έχουν κωδικοποιηθεί και προωθούνται, κατά περίπτωση, προς επίλυση». Σε αυτό πλαίσιο ο ΕΦΚΑ, ξεκαθαρίζει ότι «είναι προφανές ότι σκοπός της επεξεργασίας αυτής είναι η σταδιακή εξάλειψη των αστοχιών και η ορθή εισφοροδότηση συγκεκριμένων περιπτώσεων».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/277390-EPHKA-Den-epanaypologizetai-to-synolo-ton-eisphoron-Liges-oi-astochies ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...