ΕΦΚΑ: Στο τέλος του έτους, δεν θα υπάρχουν εκκρεμείς συντάξεις

Στο τέλος του έτους, δεν θα υπάρχουν εκκρεμείς συντάξεις, απαντά ο ΕΦΚΑ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» της 30/3/2017 με γενικό τίτλο «Έγγραφο- σοκ». Όπως αναφέρει  η διοίκηση του υπερταμείο «τα στοιχεία για τον ρυθμό έκδοσης και καταβολής συντάξεων διαψεύδουν την διακινούμενη καταστροφολογία».

Στην ανακοίνωση τονίζεται, ότι «καθήκον και υποχρέωση της Διοίκησης αποτελεί η εποπτεία των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

«Σημειώματα όπως αυτό που επικαλείται το δημοσίευμα, με τα οποία επισημαίνονται τα θέματα που η Διοίκηση απευθύνει στα στελέχη προς αντιμετώπιση, αποτελούν απόδειξη χρηστής διοίκησης». 

Σχετικά με τη «διεκπεραίωση των συντάξεων που εκκρεμούν προς εκκαθάριση μέχρι τον Οκτώβριο 2017, διαβεβαιώνουμε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), το τρίμηνο Ιανουαρίου– Μαρτίου 2017 εκδόθηκαν και καταβλήθηκαν περισσότερες από 40.000 συντάξεις.»

Με αυτά τα δεδομένα και με τον ρυθμό έκδοσης συντάξεων να αυξάνεται, όσο ομαλοποιείται η λειτουργία του ΕΦΚΑ, η διοίκηση του ΕΦΚΑ, τονίζει ότι «επιβεβαιώνεται ότι είναι εφικτός ο στόχος για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, χάρη και στην προσφορά στελεχών και υπαλλήλων του φορέα.».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/277208-EPHKA-Sto-telos-toy-etoys-den-tha-yparchoyn-ekkremeis-syntaxeis ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...