Εφοριακός Καλλικράτης''παραμένει ως τμήμα η ΔΟΥ Ναυπάκτου''

Ποιές Δ.Ο.Υ. καταργούνται στην Αιτωλ/νία Παραμένουν ως Διευθύνσεις οι εφορίες σε Αγρίνιο και ΜεσολόγγιΑπό 1η Νοεμβρίου σε ισχύ οι αλλαγές στο φορολογικό χάρτη

Καταργούνται οι ΔΟΥ Αστακού και Θέρμου, οι οποίες ενσωματώνονται στη ΔΟΥ Αγρινίου… που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα είναι Διεύθυνση ή Τμήμα. Προς το παρόν διατηρείται η ΔΟΥ Βόνιτσας. Παραμένει ως Τμήμα η ΔΟΥ Ναυπάκτου και η ΔΟΥ Αμφιλοχίας, ως Διεύθυνση η ΔΟΥ Μεσολογγίου.

 Κλιμάκιο του Υπ. Οικονομικών «περιόδευσε» το προηγούμενο διάστημα στις ΔΟΥ του νομού μας, προκειμένου να σχηματίσει ιδία αντίληψη για το φορολογικό αντικείμενο εκάστης και την συνολική τους λειτουργία, εξετάζοντας φυσικά τον τρόπο μετάβασης αυτών σε όσες…

        …διατηρηθούν και το πώς θα περιοριστούν οι συνέπειες της κατάργησής τους. Στην πραγματικότητα το εν λόγω κλιμάκιο ήρθε για να λάβει τις τελικές αποφάσεις εν όψει του επερχομένου «Εφοριακού Καλλικράτη», η ερφαρμογή του οποίου ξεκινά την 1η Νοεμβρίου.
       Επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν, (παρά η εγκύκλιος για την κατάργηση των ΔΟΥ Αστακού και Θέρμου), σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες μας ωστόσο, οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Οικονομικών αναφέρονται σε κατάργηση των ΔΟΥ Θέρμου και Αστακού, το φορολογικό αντικείμενο των οποίων ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αγρινίου… για την οποία ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα λειτουργήσει ως Διεύθυνση, αν δηλαδή θα έχει ελεγκτικό και δικαστικό αντικείμενο ή αν θα υποβιβαστεί σε Τμήμα.
       Η δεύτερη εκδοχή μοιάζει… εξωφρενική (!!!), αφού, λόγω της φορολογικής ύλης, ο κύριος όγκος των ελεγκτών βρίσκεται σήμερα στο Αγρίνιο, στο αστικό και οικονομικό κέντρο της Αιτωλ/νίας δηλαδή, όπου είναι αδιανόητο να μην λειτουργεί, με τη σημερινή της μορφή η Εφορία.
       Το πρόβλημα είναι πως η παλιότερη δήλωση του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για «μια ΔΟΥ ανά νομό», εξελίχθηκε σε «μια Διεύθυνση ανά νομό», (στις πρωτεύουσες) και η σημερινή ηγεσία των Οικονομικών, αναγνωρίζει μεν τους αντικειμενικούς λόγους που συντρέχουν για να διατηρηθεί η ΔΟΥ ως Διεύθυνση, φοβάται όμως ότι αν γίνει η εξαίρεση για το νομό μας, θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου σε πολλές άλλες περιοχές όπου υπάρχουν αντιπαρατεθόμενα δίπολα πόλεων.
           Οι τελικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν εντός των ημερών, όχι όμως και για τη ΔΟΥ Βόνιτσας η οποία διατηρείται, ως Τμήμα φυσικά, … προς το παρόν. Ως Τμήμα θα παραμείνει και η ΔΟΥ στη Ναύπακτο, αλλά και αυτή στην Αμφιλοχία.

πηγή:Εφημερίδα”ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ”

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...