“Εφυγε” ο Γιώργος Σταυρόπουλος, τελευταίος συγγενής των Παπανδρέου από το Καλέντζι

Ο τελευταίος συγγενής των Παπανδρέου που επί της ουσίας αποτελούσε και τον συνδετικό κρίκο της οικογένειας με τη γενέτειρά τους, το Καλέντζι, ο Γιώργος Σταυρόπουλος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Ο Γιώργος Σταυρόπουλος ήταν β’ εξάδελφος του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ στο σπίτι του, στην ιστορική οικία με τον αγέρωχο πλάτανο, είχε γεννηθεί και είχε μεγαλώσει ο Γεώργιος Παπανδρέου. Άλλωστε είναι γνωστό πως το πραγματικό επώνυμο της οικογένειας Παπανδρέου, ήταν Σταυρόπουλος, το οποίο κι άλλαξε λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας του πατέρα του αείμνηστου, Γεωργίου Παπανδρέου, Ανδρέα, ο οποίος ήταν ιερέας, ο παπα- Ανδρέας.

Ο εκλιπών ζούσε τα τελευταία χρόνια στο Καλέντζι και διατηρούσε στενές επαφές με την οικογένεια των Παπανδρέου. Ήταν άνθρωπος διακριτικός, σεμνός και ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή. Είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Βασίλη που είναι επιχειρηματίας και την Ηρακλίτσα που ζει στην Τρίπολη.

Ο αδελφός του, δε, Αντώνης Σταυρόπουλος είχε διατελέσει Διευθυντής της Ελληνικής Βουλής, ενώ ο ίδιος δεν θέλησε ποτέ να εμπλακεί στα πολιτικά, κρατώντας συνειδητά αποστάσεις, ενώ ουδέποτε δεν χρησιμοποίησε τη συγγενική του σχέση με την οικογένεια Παπανδρέου για άλλους προσωπικούς λόγους.

Συνειδητά και με τη σεμνότητα που τον διακατείχε διατήρησε απλά την ιδιότητα του αξιόλογου και ευσυνείδητου υπαλλήλου και φυσικά, του σεμνού και άξιου οικογενειάρχη.

Η κηδεία του έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον Ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Καλέντζι, ενώ εκτός των άλλων, παρέστησαν, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Απ. Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θάνος Καρπής, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Επίσης για το θάνατο του Γιώργου Σταυρόπουλου ενημερώθηκε στο εξωτερικό όπου βρίσκεται και ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επικοινώνησε με την οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...