Ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία η διαδικασία δωρεάν δια ζώσης Νομικής Πληροφόρησης σε εργαζόμενους, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, πάνω από 40 εργαζόμενοι της περιοχής μας είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα νομικής φύσεως στα πεδία της κοινωνικής ασφάλισης (θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ) και των εργασιακών σχέσεων (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.) στους συνεργάτες νομικούς του Ινστιτούτου Εργασίας / ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες Πληροφόρησης & Επαγγελματικής Συμβουλευτικής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ σε θέματα δια βίου εκπαίδευσης, επαγγελματικής ανάπτυξης & σταδιοδρομίας από συμβούλους απασχόλησης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

Τονίζεται ότι η διαδικασία διεξήχθη αποκλειστικά με ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού, ενώ τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του COVID-19.

Η πρωτοβουλία του ΕΚΝΔ σε συνεργασία με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ έρχεται σε μία χρονική στιγμή, όπου οι συνέπειες τόσο της οικονομικής όσο και της υγειονομικής κρίσης και οι συνεχείς νομοθετικές εξελίξεις στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό έχουν δημιουργήσει μεγάλες ανάγκες για έγκυρη νομική πληροφόρηση στους εργαζόμενους της μισθωτής εργασίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...