ΕSM: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές πολύ πριν το τέλος του προγράμματος

«Απολύτως πεπεισμένος» ότι η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει στις αγορές «πολύ πριν το τέλος του προγράμματος βοήθειας», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κρίστοφ Φράνκελ.

«Εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές πολύ πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, δηλαδή τα μέσα του 2018» επεσήμανε ενδεικτικά.

Ο ίδιος, παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου (ΔΝΤ) θα συμμετάσχει πλήρως στο χρηματοδοτικό σκέλος του ελληνικού πακέτου στήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό, χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal υπογράμμιζε ότι η Αθήνα εξετάζει την έκδοση κρατικού ομολόγου εντός του διαστήματος Ιουλίου – Σεπτεμβρίου του 2017.

Φυσικά, σημαίνοντα ρόλο σε μια τέτοια εξέλιξη διαδραματίζει η επίτευξη συμφωνίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Εφόσον η ΕΚΤ προχωρήσει σε αγορά ελληνικών ομολόγων τον Ιούλιο, η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει στις αγορές τον ίδιο μήνα ή τον Σεπτέμβριο, εκδίδοντας νέο κρατικό ομόλογο», ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται πέριξ του τεχνικού ορίου του 5,5% -δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2012, όταν και συμφωνήθηκε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/283488-ESM-E-Ellada-tha-bgei-stis-agores-poly-prin-to-telos-toy-programmatos ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...