Ζακυνθινά κάλαντα έψαλλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ένα μοναδικό Ζακυνθινό ποδαρικό και συνάμα μελωδικό ταξίδι απόλαυσε το πρωί της παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στις 11πμ σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» τα έψαλλαν στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ευχόμενοι με μοναδικούς επτανησιακούς ήχους, καλωσορίζοντας με αυτό τον τρόπο τη νέα Χρονιά!

2

22

Οι “Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος” “ξύπνησαν” για άλλη μια φορά τις μουσικές ρίζες της Επτανήσου. Ιστορική η στιγμή αφού για πρώτη φορά ένα Ζακυνθινό μουσικό σχήμα, εκπροσωπώντας την Επτανησιακή παράδοση, “είπε” τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον κ. Παυλόπουλο, με τις τετράφωνες μελωδίες και με τον μοναδικό διασωσμένο μουσικό τρόπο του τόπου μας. Πέρυσι την ίδια μέρα οι Τραγουδισταδες έψαλλαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε πλάι του τον σημερινό Υπουργό Δικαιοσύνης Σταυρο Κοντονή.

Ένα Ζακυνθινό δώρο (πεσκέσι) επιφύλασσαν οι “Τραγουδιστάδες” στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ολόκληρο ταξίδι έκανε το Ζακυνθινό καλάθι (μαλαθούνι) για να φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο.

22221

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...