Ζεσταίνεται η αγορά, άνοδος 1% στο Χρηματιστήριο

Σημαντικές ανοδικές τάσεις καταγράφει στην σημερινή συνεδρίαση,  ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που στις 15:16, βρισκόταν στις 653,84 σημειώνοντας άνοδο +1,12%. Ο τζίρος έχει φτάσει τα  17,88 εκατ. ευρώ  και η αγορά έχει αρχίσει να «ζεσταίνεται».

Η αγορά αποτιμά θετικά την πρόοδο στην αξιολόγηση αλλά είναι εμφανές ότι οι επενδυτές, κρατούν στάση αναμονής  ενόψει του EWG της 12ης Ιανουαρίου. Εκεί αναμένεται, οι δανειστές να αξιολογήσουν την πρόοδο στην ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και τις πιθανότητες για επιτυχή ολοκλήρωση εντός των οροσήμων που έχουν τεθεί από κυβέρνηση και δανειστές. Το «αγκάθι» που φαίνεται να κάνει επιφυλακτικούς τους επενδύτες, είναι ότι αν η διαπραγμάτευση κλείσει με έστω και μερική υποχώρηση στα νέα μέτρα 4,5 δισ. ευρώ που ζητούν οι δανειστές για  μετά το 2018, μπορεί αυτά να ασκήσουν νέες υφεσιακές πιέσεις στην ελληνική Οικονομία.

Τα σενάρια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι τρία, από την κυβέρνηση ο στόχος είναι η συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 26 Ιανουαρίου, ενώ από του δανειστές θεωρείται πιο πιθανή η συμφωνία στα επόμενα συμβούλια ή  αυτό της 20ης Φεβρουαρίου ή της  20ης Μαρτίου.

Όλα αυτά με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, καθώς στις 15η Μαρτίου στην Ολλανδία όπου υπουργός Οικονομικών είναι ο Πρόεδρος του Eurogroup  Γερούν  Ντάισελμπλουμ, ξεκινά ο κύκλος των φετινών ευρωπαϊκών εκλογών και η αξιολόγηση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα, αλλιώς κινδυνεύει να βρει νέα εμπόδια στο δρόμο της.

1

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...