Ζητούν ανάκληση των κυβερνητικών μέτρων

Κατά των μέτρων της κυβέρνησης τάσσεται η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία (ΣΥΝ.Δ.Ε.Σ.Υ.) του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας (με εκπρόσωπο την πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Σταυρούλα Νικολάου). Σε ανακοίνωσή της, όπως αναφέρει, ΑΠΑΙΤΕΙ:

«Α. Άμεση κατάργηση της Κυβερνητικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Βρούτση όπου δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους εργοδότες για 6 μήνες να απασχολούν το 50% των εργαζομένων για 2 εβδομάδες τον μήνα λαμβάνοντας μισό μισθό.

Αυτή η αντεργατική ρύθμιση αφορά 1.200.000 μισθωτούς που εργάζονται σε 600.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Μετά την αναστολή των συμβάσεων εργασίας έχουμε και τη μείωση του μισθού κατά το ήμισυ.

Β. Καταβολή του Δώρου Πάσχα σε όλους του εργαζόμενους μέχρι την Μ. Τετάρτη και όπου χρειάζεται με επιδότηση από το κράτος.

Κατανοούμε και έχουμε την ενσυναίσθηση της κρίσης που δημιουργεί η Παγκόσμια Πανδημία στη χώρα μας και σε όλο τον πλανήτη σε όλα τα επίπεδα.

Το μάρμαρο όμως δε δύναται για άλλη μια φορά να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Αρκετά πλήρωσαν και μάτωσαν χάνοντας όλα τα κεκτημένα τους στα χρόνια των Μνημονίων.

Όχι να πληρώσουν με τη ζωή τους και την πανδημία, μη έχοντας τη δυνατότητα να επιβιώσουν και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Τώρα χρειάζεται να στηριχθεί η Ελληνική Οικονομία, οι Επιχειρήσεις και οι Εργαζόμενοι ώστε να μπορέσουμε να βγούμε στο ξέφωτο όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι.

Γ. Άμεση επάνδρωση με εργατικό δυναμικό τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εργασιακή ζούγκλα.

Έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα μέτρα που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού πρέπει να έχουν ως επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ!»

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...