Ζωντανά η συνεδρίαση της Εξεταστικής για τη Διερεύνηση Σκανδάλων στον χώρο της υγείας

Ζωντανά η συνεδρίαση της Εξεταστικής για τη Διερεύνηση Σκανδάλων στον χώρο της υγείας

Συνεδριάζει σήμερα στις 11 η Εξεταστική Επιτροπή για τη Διερεύνηση Σκανδάλων στον χώρο της υγείας κατά τα έτη 1997-2014 – Η συζήτηση αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ και το κεφάλαιο του Πορίσματος της Επιτροπής.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής:

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η τελική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην υγεία προκειμένου να εγκριθεί το συνολικό πόρισμα. Έτσι τη Δευτέρα αναμένεται να παραδοθεί όλο το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής

Σήμερα η Εξεταστική συζητάει τα πορίσματα για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την ποινική έρευνα του Άδωνι Γεωργιάδη για τις 23 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και επισημαίνει δεκάδες υποθέσεις με ποινικά αδικήματα (πολλά από αυτά για την περίοδο Αβραμόπουλου).

Από την πλευρά της η ΝΔ στο πόρισμά της που δημοσιοποίησε σήμερα θεωρεί ότι «ανέκυψαν σοβαρά ζητήματα πολιτικών ή και ποινικών ευθυνών που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και αφορούν στην περίοδο 2015-2018 και που η πλειοψηφία αρνήθηκε να εξεταστούν στην παρούσα Εξεταστική». Μάλιστα αναφέρει 10 υποθέσεις που ζητά να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, όμως οι 9 αφορούν περίοδο που δεν ερευνάται από την Εξεταστική!

Ουσιαστικά η ΝΔ κάνει αυτό που κατήγγειλε για την Εξεταστική ο Άδωνις Γεωργιάδης: «διερευνάτε χρονικό διάστημα που δεν έχετε αρμοδιότητα». Επομένως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θα καταγγείλει την ΝΔ για κατάχρηση εξουσίας!

Η μόνη περίπτωση που εντάσσεται στον έλεγχο της Εξεταστικής αφορά την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη. Η ΝΔ υποστηρίζει ότι η πρ. υφυπουργός Υγείας Φ. Σκοπούλη από το ΚΕΕΛΠΝΟ την απευθείας ανάθεση για προμήθεια αντιδραστηρίων για τον έλεγχο του ιού του Δυτικού Νείλου.

Παράλληλα η Εξεταστική, μετά από πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα, ομόφωνα εξέφρασε την λύπη της για τον αιφνίδιο θάνατο του Δημήτρη Παρρά, ο οποίος ήταν συνεργάτης του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/348181-Zontana-e-synedriase-tes-Exetastikes-gia-te-Diereynese-Skandalon-ston-choro-tes-ygeias ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...