Ζώντας, τρώγοντας, χορεύοντας με τους λύκους – η αληθινή ιστορία! (photos)

Ζώντας, τρώγοντας, χορεύοντας με τους λύκους - η αληθινή ιστορία! (photos)
To Σάββατο 2 Μαρτίου συμπλήρωσε τα 80 χρόνια ζωής από τα οποία τα τελευταία σαράντα, τα ζει συντροφιά με λύκους (και όχι μόνο) που λατρεύει.

Ο Γερμανός πρώην αλεξιπτωτιστής ζει σε μια έκταση 25 περίπου στρεμμάτων στη Δυτική Γερμανία παρέα με λύκους, ενώ έχει συγκεντρώσει στο κτήμα του πάνω από 70 άγρια ζώα.

Ο ίδιος έχει επιλέξει να ταυτιστεί μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερο, τρώγοντας ωμό κρέας, μοιράζοντάς το μέσα από το στόμα τους. Πέραν αυτού, έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με όλα τα ζώα, που έχει πάρει από μωρά.

Φροντίζει να τρώει πρώτος αυτός ώστε να τους δώσει να καταλάβει πως είναι αρχηγός τους, έχει μάθει τις ιαχές τους ώστε να τα καλεί ανάλογα με τις περιστάσεις, ενώ τα πεινασμένα ζώα περιμένουν υπομονετικά, δείχνοντάς του εμπιστοσύνη και πάνω από όλα σεβασμό.

Καταρρίπτοντας τη γενική παραδοχή πως οι λύκοι δεν μπορούν να εξημερωθούν, ο Freund τους έχει κάνει να συμπεριφέρονται σαν οικόσιτα, εκμηδενίζοντας και τον κίνδυνο επίθεσης.

Πρόσφατα ο φωτογράφος του Reuters, Lisi Niesner, αποθανάτισε μοναδικές εικόνες που βλέπουμε παρακάτω, από το καταφύγιο προστασίας άγριων ζώων που έχει δημιουργήσει στο Merzig, γνωστό ως «Wolfspark Werner Freund».

Στην ευτυχισμένη ζωή του παρίσταται και η γυναίκα του Έρικα, με την οποία είναι μαζί 50 χρόνια και ζουν σε ένα ξύλινο σπίτι δίπλα στο καταφύγιο, μαζί με τη γάτα τους.




ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...