Ζ.Κ. Γιούνκερ: Η επιμήκυνση περνάει από την …τρόικα!

Ζ.Κ. Γιούνκερ: Η επιμήκυνση περνάει από την …τρόικα!
Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η κυβέρνηση έχει διευρύνει την ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων, έχει επισπεύσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις επόμενες εβδομάδες θα κλείσει το πακέτο των 11,5 δισ.ευρώ.

Επίσης δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα αλλάζει σελίδα οικονομικά και πολιτικά. 

Ο πρωθυπουργός θέτοντας ως στόχο την ταχύτερη επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, είπε πως όσοι εκτός η εντός Ελλάδας ποντάρουν στην έξοδο της από το ευρώ, θα διαψευστούν.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη βεβαιότητα πως σύντομα θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας και μετά θα αλλάξει η ψυχολογία των αγορών.

Γιούνκερ: Είμαι αντίθετος στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Την αντίθεσή του στις φήμες περί εξόδου της Ελλάδας εξέφρασε από την πλευρά ο κ. Γιούνκερ.

Αφού εξήρε το κουράγιο της ελληνικής κυβέρνησης και της κοινωνίας, παρατήρησε πως η δημοσιονομική προσπάθεια που καταβάλλεται στη χώρα μας δεν έχει γίνει αντιληπτή από άλλα μέλη της ευρωζώνης. 

Ο επικεφαλής του Eurogroup εκτίμησε ότι, υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας της Ελλάδας ζητώντας την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Εξάλλου υποστήριξε πως εάν κάποιοι τηρούσαν μία πιο σιωπηλή στάση, θα βοηθούσαν περισσότερο στο επίπεδο των ιδιωτικοποιήσεων. 

Όσον αφορά στο ελληνικό αίτημα περί επιμήκυνσης του δημοσιονομικού προγράμματος ξεκαθάρισε ότι, θα κριθεί από την έκθεση της τρόικα, που είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο τρίτης χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, απάντησε πως δεν συνηγορεί.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...