ΗΠΑ: Ο Τραμπ έδωσε την εντολή για την επιδρομή στην Υεμένη

Την εντολή για επιδρομή ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο αρχηγείο της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, που είχε σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες για την τζιχαντιστική οργάνωση, είχε δώσει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε σήμερα στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο αξιωματούχος δήλωσε πως οι αμερικανικές επίλεκτες δυνάμεις δεν συνέλαβαν μαχητές ούτε απελευθέρωσαν κρατουμένους από το κτίριο μετά την επιδρομή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (χθες) κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και ένας αμερικανός στρατιώτης. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ που πραγματοποίησαν την επιδρομή είχαν δεχθεί πυρά.

Η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε την αυγή στη Γάκια, στο κέντρο της Υεμένης, με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων, είχε στόχο κρησφύγετα της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με αξιωματούχο από την Υεμένη, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο αξιωματούχος έκανε λόγο για έναν πιο βαρύ απολογισμό από αυτόν των Αμερικανών, με 41 φερόμενα ως μέλη της Αλ Κάιντα να έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων αρχηγοί φυλών, καθώς και οκτώ γυναίκες και οκτώ παιδιά.

Σε ανακοίνωσή της ο Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) ανέφερε πως σχεδόν 30 άνθρωποι, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή που πραγματοποίησαν τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι.

Σύμφωνα με την Aqpa, «οι αμερικανοί στρατιώτες υπέστησαν απώλειες στις μάχες» και «κανένα μέλος της Αλ Κάιντα δεν σκοτώθηκε».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...