Ηράκλειο: Ο 66χρονος λυράρης απειλούσε τον 11χρονο ότι θα βλάψει την οικογένειά του αν δεν ενδώσει

Σοκ στο Ηράκλειο με τη νέα υπόθεση βιασμού και μαστροπείας ενός 11χρονου

Ο 66χρονος λυράρης βίαζε κατ εξακολούθηση τον ανήλικο και τον εξέδιδε μέσω πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και γνωριμιών. Δεν δίσταζε να τον απειλήσει λέγοντας ότι θα βλάψει τον ίδιο και την οικογένειά του αλλά και θα βιάσει τα αδέρφια του.

Ανατριχίλα έχει προκαλέσει στο Ηράκλειο αλλά και στο πανελλήνιο η νέα υπόθεση μαστροπείας και βιασμού ενός ανήλικου αγοριού ηλικίας 11 ετών από έναν 66χρονο λυράρη.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, η οποία ερευνά την υπόθεση έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τα στοιχεία των «εγκέφαλων» της μαστροπείας αλλά και οι δράσεις τους, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τους υπόλοιπους δράστες αλλά και τους δράστες «χρήστες» του Instagram, οι οποίοι λάμβαναν το υλικό από τον 66χρονο.

Οι δράστες κατηγορούνται για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους ή ενώπιον τους, για διευκόλυνση προσβολών ανηλικότητας, για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, για μαστροπεία, για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και για παράνομη βία και όλα τα παραπάνω κατ’ εξακολούθηση, ενώ επιπλέον στην ασφάλεια έχει φτάσει και το έγκλημα «περί όπλων».

Ο 66χρονος απειλούσε τον 11χρονο ότι θα βιάσει τα αδέρφια του και θα καταστρέψει την οικογένειά του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος εξέδιδε τον ανήλικο από το 2018 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2023. Συγκεκριμένα είχε προσεγγίσει τον 11χρονο, λέγοντάς του ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους γονείς του, γεγονός που δεν ίσχυε. Ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του δια ζώσης, αφού ο νεαρός τελείωνε τις εξωσχολικές του δραστηριότητες, από όπου επέστρεφε μόνος του στο σπίτι του καθώς βρισκόντουσαν σε πολύ κοντινή απόσταση.

Όταν ο λυράρης συναντιόταν με τον ανήλικο σταδιακά προχωρούσε σε ανήθικες και γενετήσιες πράξεις αλλά και προτάσεις με αποκορύφωμα το 2020, όπου τον εξανάγκασε σε γενετήσια πράξη. Οι βιασμοί συνεχίστηκαν μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου του 2023 σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση.

Ο 66χρονος εξανάγκαζε τον 16χρονο (σήμερα) σε αυτές απειλώντας τον και θέτοντας σε κίνδυνο ότι θα προβεί σε σωματική βλάβη τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του. Δεν σταματούσε τις απειλές εκεί ο αδίστακτος λυράρης.

Έλεγε στον ανήλικο ότι θα του καταστρέψει το σπίτι όπου διέμενε με την οικογένειά του αλλά και την επιχείρηση καφέ που διατηρούν στο Ηράκλειο, ενώ δεν δίσταζε να τον απειλήσει με βιασμούς όχι μόνο σε εκείνον αλλά και στα αδέρφια του σε περίπτωση που δεν υπάκουγε τον 66χρονο.

Οι αποτρόπαιες πράξεις του συνεχίζονταν… Από το 2020 μέχρι το 2023 ο 66χρονος εξανάγκαζε τον ανήλικο να φωτογραφίζει τον εαυτό του είτε γυμνό είτε φορώντας συγκεκριμένα εσώρουχα, ή ακόμα και να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του (αδίκημα για πορνογραφία ανηλίκων). Το συγκεκριμένο υλικό δεν είχε σταλθεί ποτέ στον 66χρονο αλλά αυτός το παρακολουθούσε όταν συναντιόντουσαν.

Τα προφίλ στο Instagram και την πλατφόρμα γνωριμιών – Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης αναζητούνται άλλοι 32

Ο φερόμενος βιαστής είχε δημιουργήσει και προφίλ με το όνομα του ανηλίκου χωρίς τη θέλησή του σε δύο πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης – γνωριμιών και συνομιλούσε με άλλους χρήστες στέλνοντάς τους και πορνογραφικό υλικό του παιδιού. Συνολικά πρόκειται για 3 χρήστες.

Ο ένας από αυτούς ταυτοποιήθηκε. Είναι ηλικίας 46 ετών, γιατρός και συναντήθηκε με τον 11χρονο τον Δεκέμβριο του 2022 ή τον Ιανουάριο του 2023, ενώ φέρεται να μην ολοκλήρωσε τις γενετήσιες πράξεις εις βάρος του ανηλίκου λόγω έλλειψης χρόνου. Σε βάρος του δράστη έχει σχηματιστεί δικογραφία για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση». Οι άλλοι δύο δράστες οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει τις ανήθικες πράξεις τους δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Τέλος o 66χρονος είχε δημιουργήσει τρία ψεύτικα προφίλ στο Instagram, από όπου συνομιλούσε με άλλους χρήστες της εφαρμογής ή ανάγκαζε τον 11χρονο να τους μιλάει στέλνοντας και σε αυτούς το πορνογραφικό υλικό. Από εκεί οι αρχές αναζητούν 29 δράστες – χρήστες.

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια του 66χρονου και του 46χρονου χρήστη της πλατφόρμας

Το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές έρευνες στις οικείων των δύο δραστών που έχουν ταυτοποιηθεί, δηλαδή του 66χρονου λυράρη και του χρήστη της εφαρμογής.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 66χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, ένα πλήρες φυσίγγιο διαμετρήματος, ένα πλήρες φυσίγγιο και τέσσερα κινητά. Στο σπίτι του 46χονου βρέθηκαν μια κάρτα micro sd, 6 τηλέφωνα, ένα τάμπλετ και ένας φορητός υπολογιστής.

Ο 66χρονος συνελήφθη ενώ ο 46χρονος γιατρός δεν συνελήφθη λόγω του πέρας των ορίων του αυτοφόρου. Ο 11χρονος εξετάστηκε από διορισθείσας πραγματογνώμονα-ψυχολόγο ενώ πέρασε και από ιατροδικαστική εξέταση.

Έχουν κατασχεθεί όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. Η προανάκριση συνεχίζεται.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...