Η έξοδος από την ύφεση είναι πλέον γεγονός, δήλωσε ο Ι. Δραγασάκης

Ι. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ ΠΟΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδας είναι πόλος  σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και αυτό φαίνεται ακόμα περισσότερο, από τις εστίες έντασης και αστάθειας στην περιοχή μας, οι οποίες πληθαίνουν, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιωάννης Δραγασάκης, κατά την ομιλία του σε γεύμα εργασίας του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «οι εστίες έντασης και αστάθειας πληθαίνουν και πολλές είναι κοντά μας. Όμως το φαινόμενο δεν είναι μόνο τοπικό ή περιφερειακό, ούτε συγκυριακό. Η ψήφος υπέρ του Brexit στη Βρετανία, η προεδρική αλλαγή στις ΗΠΑ, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Συρία, οι παγκόσμιες ανισότητες και οι διευρυνόμενοι διεθνείς ανταγωνισμοί δίνουν την εικόνα ενός κόσμου σε συστημικά αδιέξοδα, στον οποίο κυοφορούνται μεγάλες αλλαγές και ανακατατάξεις. Θέτουν ερωτήματα για τις προοπτικές και το ρόλο της Ευρώπης. Και καθιστούν αντιπαραγωγική, αν όχι και επικίνδυνη, την εμμονή στην ίδια πολιτική και στο δόγμα του «business as usual», κλείνοντας τα μάτια  στον πόνο που σκορπά η αυξανόμενη ανισότητα, στην ανασφάλεια που προκαλεί η απουσία ελπίδας και προοπτικής», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για να προσθέσει ότι  «οι συνθήκες αυτές αναδεικνύουν τη σημασία της Ελλάδας ως ένα πόλο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Στο οικονομικό πεδίο, επεσήμανε ότι «η πραγματική οικονομία διαψεύδει την καταστροφολογία», η οποία συντηρείται από ορισμένους κύκλους, με τον κ. Δραγασάκη να τονίζει ότι «όλα τα στοιχεία πιστοποιούν  ότι η  έξοδος από την ύφεση δε συνιστά πλέον πρόβλεψη, αλλά γεγονός».

Με αυτό τον τρόπο, «σπάνε», δύο φαύλοι κύκλοι που ως τώρα κρατούσαν την οικονομία παγιδευμένη, είπε για να εξηγήσει στην συνέχεια ότι «ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της αύξησης της ανεργίας και ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της αύξησης των «κόκκινων δανείων». Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής  Κεντρικής Τράπεζας θα επιτρέψει τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση των επιτοκίων δανεισμού όχι μόνο για το κράτος, αλλά και για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...