Η “έξυπνη” βαλίτσα που δεν χάνεται στις αποσκευές της Airbus f

Η
Μια ηλεκτρονικά εντοπίσιμη βαλίτσα πρόκειται να λανσάρει η Airbus, γνωστή για την κατασκευή των ομώνυμων αεροσκαφών, σε συνεργασία με το δίκτυο T-Mobile και την Rimowa. Η «έξυπνη βαλίτσα», με το συνοδευτικό iPhone app, ζυγίζεται, κάνει check-in και δηλώνει την θέση της ανά πάσα στιγμή.
Η «έξυπνη» βαλίτσα -με το συνοδευτικό iPhone app- ενημερώνει τον ταξιδιώτη για τα υλικά που απαγορεύονται από τους κανονισμούς των αεροδρομίων. Zυγίζεται μόνη της (σηκώνοντας το χερούλι της) και στέλνει την πληροφορία αυτή στον αερομεταφορέα για να επιταχύνει την διαδικασία check-in.

Όταν κάποιος ανοίξει την βαλίτσα, ο ιδιοκτήτης της ενημερώνεται στο κινητό του τηλέφωνο (η επίδειξη αφορούσε σε Apple iPhone), προσθέτοντας εάν αυτός που την άνοιξε ήταν μέλος της ασφάλειας του αεροδρομίου. Η Bag2Go της Airbus δηλώνει που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή, αξιοποιώντας τεχνολογίες εντοπισμού θέσης (GPS), κινητής τηλεφωνίας (2G) και έξυπνων ετικετών (RFID).

Μπορείτε να δείτε ένα αναλυτικό βίντεο για την λειτουργία της έξυπνης βαλίτσας από την Airbus. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την Bag2Go, ωστόσο η βαλίτσα δεν αποτελεί ακόμα γεγονός. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, στα σχέδια της Airbus είναι και συνοδευτικές υπηρεσίες μεταφοράς αποσκευών στον προορισμό του ταξιδιώτη από την ίδια και αερομεταφορείς, η ενοικίαση επιπλέον Bag2Go κ.ά.

Μια «έξυπνη» βαλίτσα εκτιμάται ότι θα είναι 20% ακριβότερη από μια απλή βαλίτσα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...