Η αβάστακτη ελαφρότητα της ανευθυνότητας με θύματα μαθητές

Η αβάστακτη ελαφρότητα της ανευθυνότητας με θύματα μαθητές
Ντροπή και αίσχος . Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τα όσα διαδραματίζονται στα υπουργεία παιδείας ,οικονομικών και στις υπηρεσίες τους με θύματα μαθητές και τις οικογένειές τους.
Της Μαρίας Γιαχνάκη

Από τις 26 Ιουλίου ήταν γνωστό ότι υπήρχε πρόβλημα με τις πληρωμές των ιδιοκτητών των λεωφορείων που μεταφέρουν τα παιδιά  από και προς τα σχολεία τους διότι δεν είχαν πληρωθεί ακόμη τα χρήματα των δύο  προηγούμενων  ετών 2010 και 2011  με αποτέλεσμα οι  ιδιοκτήτες να αρνούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους και το φετινό έξοδο επικαλούμενοι ότι δεν έχουν να βάλουν ούτε πετρέλαιο από την στιγμή που δεν πήραν ούτε τα δεδουλευμένα τους.

Η καινούρια σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς να έχει λυθεί το θέμα με αποτέλεσμα οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά στα σχολεία από όλα τα μέρη και ας ήταν μακρινά προς το σχολείο.  Όλη η ιστορία λοιπόν σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε κωλύσει στο ότι ένας υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών θεώρησε καλό να σταματήσει τις πληρωμές που θα έπρεπε να είχαν γίνει επικαλούμενος  το μεσοπρόθεσμο ζητώντας κούρεμα 20 %  όχι μόνο στο νέο έτος αλλά και στα δύο προηγούμενα έτη που τους χρωστούν δηλαδή στα δεδουλευμένα. Δεν εξηγεί όμως σε κανέναν σε ποια νομοθεσία στηρίζεται και θέλει να κουρέψει δεδουλευμένα. Το αποτέλεσμα  ήταν πάντως να εξοργίσει τους ιδιοκτήτες λεωφορείων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν τα δρομολόγια.

Στη συνέχεια με διάφορες ενέργειες που έγιναν από τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων αλλά και προφανώς από την περιφέρεια που έπρεπε να είχε φροντίσει το θέμα νωρίτερα και όχι την τελευταία στιγμή τα σχολικά ξεκίνησαν και για μια βδομάδα τα παιδιά πήγαιναν σχολείο.

Να όμως που ο ίδιος υπάλληλος  αποφάσισε και πάλι να σταματήσει το θέμα διότι επιμένει ότι δεν πρέπει να πληρωθούν ούτε τα δεδουλευμένα των προηγούμενων ετών στους ιδιοκτήτες   και δεν προχωράει στις πληρωμές με αποτέλεσμα οι γονείς να χρειαστεί από ότι φαίνεται να μεταφέρουν τα παιδιά και πάλι μόνοι τους στα σχολεία .

Το θέμα αφορά όλα τα σχολεία  της Αττικής και όλης της Ελλάδας που χρησιμοποιούν σχολικά λόγω απόστασης ή λόγω ειδικότητας των σχολείων , μουσικά , καλλιτεχνικά κλπ.

Κι εδώ να αναρωτηθούμε και να φωνάξουμε και να απαιτήσουμε να μάθουμε σε αυτά τα άμοιρα τα υπουργεία δεν υπάρχει κανείς άνθρωπος με μυαλό; Να πάρει το θέμα στα χέρια του και να το λύσει ή δοθεί εντολή να πληρωθούν ή να προχωρήσουν σε άλλη λύση;

Είναι δυνατόν τα ελληνικά σχολεία να αιμορραγούν και γι αυτόν τον λόγο; Δεν φτάνουν όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όταν φτάσουν στο σχολείο τώρα συζητάμε και το αν θα μπορούν να φτάσουν;

Είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο και το λιγότερο αστείο να μην μπορούν 5 καρεκλοκένταυροι να λύσουν αυτό το θέμα και μετά αναρωτιόμαστε πως η Τρόικα κατάφερε να μας βάλει στο χέρι.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...