Η Αθήνα στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο

Η Αθήνα στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο
Στην Αθήνα θα εστιάσει το πρόγραμμα City to City στο 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, το οποίο θα διεξαχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, μετέδωσαν καναδικά μέσα ενημέρωσης.

«Θέλουμε να συστήσουμε το κοινό μας σε νέες γενιές κινηματογραφιστών που δεν φοβούνται να ξαναγράψουν τους κανόνες. Οταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε σχετικά με τις πρωτότυπες ταινίες που πρόσφατα αναδύθηκαν από αυτήν την αρχαία και σύγχρονη πόλη, η τέλεια επιλογή για μας φέτος ήταν η Αθήνα», δήλωσε την Τετάρτη ο Κάμερον Μπέιλι, καλλιτεχνικός διευθυντής του φημισμένου κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Η επιλογή της Αθήνας έγινε από τον Κάμερον Μπέιλι και τον Δημήτρη Εϊπίδη, υπεύθυνο του διεθνούς προγράμματος του Φεστιβάλ του Τορόντο. «Μετά από μια περίοδο χειμερίας νάρκης, το ελληνικό σινεμά βρήκε τελικά το δρόμο της επιστροφής στο προσκήνιο. Μια σειρά νεαρών κινηματογραφιστών — με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν μόλις τελειώσει τη σχολή κινηματογράφου ή, στην καλύτερη περίπτωση, με μια-δυο ταινίες μικρού μήκους στο βιογραφικό τους — έχουν φέρει τα πάνω κάτω. Εκεί όπου οι άλλοι έβλεπαν απόγνωση, εκείνοι έβλεπαν έμπνευση».

Οπως σημειώνει ο ελληνικός ιστότοπος για την Εβδομη Τέχνη flix.gr, αυτή είναι η πέμπτη χρονιά για το πρόγραμμα City to City στο Τορόντο. Το πρόγραμμα προβάλλει κινηματογραφιστές που ζουν και εργάζονται σε μια επιλεγμένη πόλη, ανεξάρτητα από το πού γυρίζονται οι ταινίες τους. Ανάμεσα στις πόλεις που προβλήθηκαν σε παλαιότερα προγράμματα είναι το Τελ Αβίβ, η Κωνσταντινούπολη, το Μπουένος Αϊρες και η Βομβάη.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ του Τορόντο, τo City to City αναφέρεται ως πρόγραμμα «που φέρνει στο κοινό πόλεις του κόσμου – μια εικόνα του πιο καυτού μέρους τώρα».

Τον Ιούλιο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του City to City, οπότε και θα γίνει γνωστό ποιες ελληνικές ταινίες θα συμμετάσχουν.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...