Η αλήθεια για το υιοθετημένο παιδί: Πότε πρέπει να τη μάθει;

Η αλήθεια για το υιοθετημένο παιδί: Πότε πρέπει να τη μάθει;
Πότε είναι η καταλληλότερη ηλικία για να πουν οι θετοί γονείς στο υιοθετημένο παιδί τους την αλήθεια;

Aπό τον Δρ. Κώστα Κομματά – Παιδίατρο

Η αποκάλυψη της αλήθειας στο υιοθετημένο παιδί αποτελεί βασικό του δικαίωμα, αν και δυστυχώς πολλοί γονείς, καθοδηγούμενοι από τον φόβο, αποφεύγουν τη στιγμή αυτή με αποτέλεσμα το παιδί – ως ενήλικος πλέον – να το μαθαίνει τυχαία και να βιώνει την προδοσία στη χειρότερη της μορφή.

Έρευνες ψυχολόγων δείχνουν ότι όταν το υιοθετημένο παιδί μαθαίνει την πραγματικότητα σε πρώιμη ηλικία, τότε αυτό θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την μετέπειτα ψυχολογική του ισορροπία. Ιδανική στιγμή δεν υπάρχει. Εκείνη η στιγμή θα είναι πάντα οδυνηρή τόσο για τον γονέα όσο και για το παιδί.

Ξεκινώντας την κουβέντα, θα του τονίσετε ότι το επιλέξατε ανάμεσα από πολλά άλλα παιδιά και ότι το αγαπάτε όσο τίποτα στον κόσμο. Μεγαλώνοντας θα μπορεί ο γονιός να απαντήσει στο παιδί όλα του τα ερωτήματα που θα το ταλανίζουν, όπως γιατί δεν μεγάλωσε με την βιολογική του μητέρα ή αν μπορεί να τη συναντήσει στο μέλλον.

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα καλούπια συμπεριφοράς ή συζήτηση πρέπει να γίνει όταν το παιδί είναι στο δημοτικό (ανάλογα με την ωριμότητα του).

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...