Η Αλεξία Χαρακίδα εύχεται για το 2021!

 Η Αλεξία Χαρακίδα εύχεται για το 2021!

To 2020 ήταν κάπως διαφορετικό και ιδιαίτερο για όλους μας. Προσαρμοσμένο στους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω πανδημίας. Οι περισσότεροι από εμάς διαφορετικά το είχαμε στο μυαλό μας και είναι αλήθεια πως όλοι έχουμε κουραστεί. Είναι ψυχοφθόρο  το να καθόμαστε τόσους μήνες μέσα στο σπίτι και  να βυθιζόμαστε στο χάος των σκέψεών μας. Κι όλο αυτό γίνεται ακόμη πιο επώδυνο όταν σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα , την δουλεία μας ,την οικονομία, την υγεία μας. Όλος ο πλανήτης αυτή την στιγμή δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοιού που αφαιρεί ανθρώπινες ζωές. Καταλαβαίνουμε ,λοιπόν πως τίποτε πια δεν είναι  δεδομένο. Η κοινωνία πρέπει να είναι ενωμένη με στόχο να μετρήσουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες.  Ας μην γκρινιάζουμε λοιπόν.Αυτό που προέχει αυτή την στιγμή είναι η υγεία μας .Δίχως αυτή τίποτα δεν έχει ουσία. Προσέχουμε για να μπορέσουμε σε λίγο καιρό να ξαναδούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα , τους φίλους,τους συγγενείς μας,να τους γεμίσουμε αγκαλιές και φιλιά ! Εξάλλου τα συναισθήματα είναι ισχυρότερα από τις αποστάσεις! Ιδιαίτερα για αυτές τις γιορτινές μέρες ας οπλιστούμε με τη συνέπεια του απαιτούν οι καιροί ώστε να μη θέσουμε σε κίνδυνο εαυτούς και αλλήλους και να επανέλθουμε το συντομότερο στην κανονική ροή της ζωής που όλοι επιθυμούμε. Η περίοδος αυτή για όλους είναι δύσκολη και θα πρέπει να αντιληφθούμε την σοβαρότητα της κατάστασης και να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας .

 Με τη γέννηση του Θεανθρώπου γεννήθηκε και η ελπίδα, η οποία «ανέστησε» το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων. Ελπίδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι τώρα το εμβόλιο.Πιστεύω πως σε λίγο καιρό η πανδημία θα αποτελεί μια κακιά ανάμνηση αλλά ταυτόχρονα  και μάθημα ζωής. Είναι ημέρες που πρέπει να αναλογιστούμε τη συλλογική ευθύνη να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε ώστε οι επόμενες γιορτές να μην είναι χειρότερες από τις φετινές. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε η χρονιά που έρχεται να είναι χρονιά υγείας, χαράς και αγάπης! Εύχομαι από καρδιάς να αλλάξουμε πορεία, να ζεστάνουμε με την αγάπη μας, όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται προσοχή και φροντίδα.

Φέτος, οι Έλληνες γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα μέσα σε ένα ζοφερό περιβάλλον, σε μια καθημερινή προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της σκληρής πραγματικότητας. Γι΄αυτό το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, μας προτρέπει να χτίσουμε μέσα μας τη δική μας φάτνη. Με αγάπη και αλτρουισμό, μας υπενθυμίζει ότι το προσωπικό συμφέρον, συμπίπτει με το συμφέρον του συνανθρώπου μας .
Η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν επικρατήσει πνεύμα ενότητας κι αλληλεγγύης.
Το τέλος του έτους είναι προ των πυλών… Εύχομαι το 2021 να είναι μια όμορφη χρονιά για όλους μας, που θα πραγματώσει τα όνειρά μας και θα μας πλημμυρίσει με αφθονία ευτυχισμένων στιγμών, χαρίζοντας υγεία σε όλο το κόσμο, ένα κόσμο πιο ανθρώπινο, πιο δημιουργικό και πιο ευτυχισμένο!Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά, Υγεία και Ευτυχία για τον καθένα σας το νέο έτος που έρχεται!

Αλεξία Χαρακίδα

Πολιτικός Επιστήμονας-Δημοσιογράφος, Κοινωνική Διοίκηση και Πολιτική Επιστήμη ΔΠΘ,ΠΜΣ Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα ΕΚΠΑ,ΠΜΣ Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσια Πολιτική ΕΚΠΑ, Τομεάρχης Έρευνας και Καινοτομίας ΟΝΝΕΔ Αιτωλ/νιας,Υπεύθυνη Επικοινωνίας  Εμπορίου και Βιομηχανίας ΟΝΝΕΔ(πανελλαδικά)



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...