Παρουσιάζεται ως παράδοξο το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΝ να προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του εργολάβου αντί να προασπίζεται  το συμφέροντα των συναδέλφων εργαζομένων,  που εκμισθώνονται ουσιαστικά από τον εργολάβο στην Δημοτική επιχείρηση

Στην ουσία στη ΔΕΥΑΝ υπάρχουν  εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων . Αυτοί  με την πλήρη απασχόληση και πλήρη εργασιακά δικαιώματα και οι άλλοι με τη σύμβαση του εργολάβου. Πως δικαιολογείται οι εργαζόμενοι να μην προασπίζουν  τα συμφέροντα των συναδέλφων τους και να μη ζητούν να στηρίξουν την πρόταση της προέδρου για τη πρόσληψή τους στη ΔΕΥΑΝ σε ισότιμη βάση με αυτούς.

Σημειώνουμε ότι η σύμβαση με τον εργολάβο προβλέπει  9  εργαζόμενους πλήρους 8ωρης απασχόλησης. Παρόλα αυτά όμως πληροφορούμαστε ότι  χρησιμοποιούνται  από τον εργολάβο, εργαζόμενοι  με 4ωρη ή 6ωρη ημερήσια εργασία,  φυσικά με τις αντίστοιχες απολαβές.

Πολλά από  όσα γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο  της εφημερίδας υπάρχουν στα πρακτικά του τελευταίου  Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ.  Παραθέτουμε προς επαλήθευσή μας  αποσπάσματα από τα λεγόμενα της τέως προέδρου ΔΕΥΑΝ κας Σμπούκη:

«Η νέα διοίκηση πρέπει να πάρει αποφάσεις προς όφελος των εργαζομένων της και της επιχείρησης…

…Πρέπει κάποια στιγμή να πάψουν οι εργαζόμενοι να είναι αιχμάλωτοι των εργολάβων».

Eνώ  σε άλλο σημείο τονίστηκε:

«….η σύμβαση με τον εργολάβο ήταν απαραίτητη για κάποιο διάστημα δεδομένου ότι η επιχείρηση δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της σε προσωπικό, όμως το κόστος είναι πολύ μεγάλο…».

Εμείς ως εφημερίδα ανοίξαμε το διάλογο και το προβληματισμό αφορμής  των λεγομένων της  τέως προέδρου της ΔΕΥΑΝ και θα τον συνεχίσουμε απτόητοι και από όλα τα  μέσα του ομίλου LEPANTO media



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...