Η απάντηση του σκηνοθέτη μετά τον σάλο για τη σκηνή βιασμού στο «Τελευταίο τανγκό στο Παρίσι»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του σκηνοθέτη της ταινίας «Το τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι» για την επίμαχη σκηνή του βιασμού.

Ειδικότερα, μια συνέντευξη που είχε δώσει το 2013 επανήλθε στο προσκήνιο και προκάλεσε απίστευτο σάλο. Τότε ο Μπερτολούτσι είχε παραδεχτεί ότι ήταν ιδέα του Μάρλον Μπράντο και του ίδιου να χρησιμοποιήσουν βούτυρο ως λιπαντικό για τις σκηνές βιασμού εκείνης της μέρας. Όμως γι’ αυτό δεν είχε ενημερωθεί η 19χρονη τότε πρωταγωνίστρια Μαρία Σνάιντερ πριν από τη λήψη.

Ο σκηνοθέτης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επεξηγεί τα επίμαχα λεγόμενά του:

«Θα ήθελα, για τελευταία φορά, να ξεκαθαρίσω μια γελοία παρεξήγηση που συνεχίζει να παράγει δημοσιεύματα σε όλο τον κόσμο για “Το Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι”. Αρκετά χρόνια πριν, στο Cinemathèque Francaise, κάποιος με ρώτησε λεπτομέρειες για την επίμαχη σκηνή με το βούτυρο. Διευκρίνισα, αλλά ίσως δεν ήμουν σαφής, πως αποφάσισα με τον Marlon να μην ενημερώσουμε την Maria ότι θα χρησιμοποιούσαμε βούτυρο. Θέλαμε την αυθόρμητη αντίδρασή της σε αυτή την ακατάλληλη χρήση του βουτύρου. Εκεί έγκειται η παρεξήγηση! Κάποιοι πίστευαν και πιστεύουν πως η Maria δεν ενημερώθηκε για τη βία πάνω της. Αυτό είναι λάθος! Ήξερε τα πάντα επειδή είχε διαβάσει το σενάριο όπου περιγράφονταν όλα. Η μόνη καινοτομία ήταν η ιδέα του βουτύρου. Και αυτό, όπως έμαθα πολλά χρόνια αργότερα, την προσέβαλε, όχι η βία στην οποία υποβλήθηκε στις σκηνές και ήταν γραμμένες στο σενάριο», αναφέρει ο σκηνοθέτης.

Η Μαρία Σνάιντρ το 2011 είχε πει σε συνέντευξή της: «Για να είμαι ειλικρινής αισθάνθηκα λίγο βιασμένη από τον Μάρλον Μπράντο και τον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Μετά τη σκηνή ο Μάρλον Μπράντο δεν με παρηγόρησε ούτε μου ζήτησε συγγνώμη. Ευτυχώς ήταν μόνο μια λήψη»

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...