Η αποχή από τα φρούτα μεγαλώνει τον κίνδυνο για άσθμα στα παιδιά

Μεταξύ άλλων, η κατανάλωση  φρούτων και λαχανικών  στη διατροφή μπορεί να μας γλιτώσει και από την  ανάπτυξη άσθματος   σύμφωνα με επιστήμονες. Στο πλαίσιο έρευνας, διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που ζούσαν σε περιοχές με λιγοστές υγιεινές επιλογές, ο κίνδυνος άσθματος αυξανόταν  κατά 53% , κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς, αφού περίπου  1 στα 10 παιδιά  ζουν σε περιοχές που απέχουν από σημεία πώλησης φρέσκων προϊόντων. 

Το  άσθμα  είναι μια κοινή πάθηση των πνευμόνων που προκαλεί περιστασιακές  δυσκολίες στην αναπνοή, τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά. Οι τροφές που είναι  πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά,  όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, φαίνεται πως βοηθούν σε αυτή την περίπτωση, αφού τονώνουν το ανοσοποιητικό. Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για το άσθμα, υπάρχουν παρ’ όλ’ αυτά τακτικές και φάρμακα ποτ κρατούν τα συμπτώματα  υπό έλεγχο.  

 Σύμφωνα με τα στοιχεία του  American College of Allergy, Asthma and Immunology  (ACAAI), το 21% των παιδιών που ζούσαν σε περιοχές με «φτωχές» διατροφικές επιλογές παρουσίαζαν άσθμα, σε σχέση με το 17% αυτών που ζούσαν σε περιοχές με κοντινή πρόσβαση σε φρέσκα προϊόντα. 

 Η σωστή και υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για όλους, ειδικά για όσους πάσχουν από άσθμα, ενώ παλιότερες μελέτες έχουν αποδείξει ότι μια διατροφή  πλούσια σε φρούτα και λαχανικά  βοηθά στην προστασία απέναντι σε αυτή την πάθηση σε ποντίκια.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...