Η απόφαση της Α.Δ.Κ.Ν να αποχωρήσει από τη συνδιοίκηση επιταχύνει τις εξελίξεις

Από χθες το βράδυ,όταν και ολοκληρώθηκε η τετράωρη συνεδρίαση της συνδιάσκεψης-όπως τη χαρακτηρίσαμε-της Α.Δ.Κ.Ν. και την απόφασή της πλειοψηφικά να αποχωρήσει από τη συνδιοίκηση του δήμου Ναυπακτίαςεπιταχύνουν ουσιαστικά τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό

Ερώτημα που τέθηκε από τους “4” ήταν η σύγκληση του οργάνου της παράταξης το οποίο ουσιαστικά ΔΕΝ υφίσταται αφού δεν προβλέπεται από το ίδιο το καταστατικό της παράταξης.Άρα,δεν τίθεται και θέμα δέσμευσης της απόφασης για τους ίδιους οι οποίοι με κοινή τους δήλωση παραμένουν εντός της διοικούσας της δημοτικής αρχής,έχοντας ωστόσο την πολιτικής τους ταυτότητα εντός της Α.Δ.Κ.Ν.

Τα ηθικά διλήμματα που αναμένονται να τεθούν στην αναμενόμενη ανακοίνωση της παράταξης σχετικά με την παραμονή της,την ελλειπή ενημέρωση που ο ίδιος ο επικεφαλής Γιάννης Μπουλές έθεσε υπόψιν των μελών φαίνεται ότι δεν υπάρχουν στη δήλωση των “4” οι οποίοι δε βρίσκουν όπωε λένε σοβαρό λόγο αποχώρησης.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι η ρήξη με τον επικεφαλής τους πλέον είναι οριστική,παρόλο που παραμένουν όπως λένε εντός της παράταξης.Αυτό σημαίνει,ότι η διοίκηση πλέον του δήμου υφίσταται με τους “4” συν την παράταξη Τσουκαλά και τον κ.Μπουλέ να αποτελεί πλέον μία ακόμα αντιπολιτευτική φωνή στο δημοτικό συμβούλιο.Μία φωνή που την έχουμε δει να δυναμώνει τους τελευταίους μήνες,ιδιαίτερα από τη συζήτηση για την ανέγερση του νέου διοικητηρίου στο Σκα και μετά.

Τα νέα δεδομένα λοιπόν,φέρνουν ρίξη στο μνημόνιο της συνεργασίας που είχε υπογραφεί μετεκλογικά με διάρκεια ισχύος την ολοκλήρωση της δημοτικής θητείας (2019-23) και την οποία είχε υπογράψει και η Α.Δ.Κ.Ν..

Ένα μνημόνιο συνεργασίας που είχε στηριχτεί σύμφωνα με τα όσα περικλείνταν μέσα του σε ορισμένες βασικές θελιώδεις αρχές όπως η νομιμότητα,η διαφάνεια και χρηστή διοίκηση,η προστασία των κοινωνικών συμφερόντων,ο σεβασμός και η μέγιστη αξιοποίηση του δημοσίου χρήματος,η ορθολογική οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών του δήμου και των εποπτευόμενων φορέων του,η διάκριση των ρόλων ανάμεσα στις Υπηρεσίες και τους αιρετούς. η εξυπηρέτηση των δημοτών σύμφωνα με το νόμο και χωρίς καμία απολύτως διάκριση.η στενή συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων,η διαβούλευση με τα θεσμοθετημένα όργανα  και τους συλλόγους του δήμου και η πλήρη ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τα θέματα του δήμου και τις προτεινόμενες λύσεις. 

Αν όλα αυτά χάθηκαν μέσα σε διάστημα δύο ετών,και βάσει των οποίων υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας,τίθενται καίρια ερωτήματα για την πορεία της συνδιοίκησης.Αν όχι,θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε τελικά τι ήταν αυτό που οδήγησε της Α.Δ.Κ.Ν. να κατέβει από το “καράβι”

Οι διεργασίες ανεβάζουν το θερμόμετρο

Το πολιτικό σκηνικό αρχίζει σιγά-σιγά και φορά το “προεκλογικό του κουστούμι” αν και απέχουμε άλλο τόσο της δημοτικής θητείας από τις εκλογές.

Στα μισά της διαδρομής,οι συσχετισμοί αρχίζουν και άλλάζουν,οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει,όπως σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι και αποκλειστικά και που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταθούν.Και όχι μόνο να ενταθούν,αλλά να έχουμε πιθανόν και τα πρώτα “παντρολογήματα” ως αντιστάθμισμα στις ανακοινώσεις στις οποίες γινόμαστε θεατές.

Οι παίκτες έχουν αρχίσει και παίρνουν θέση στη σκακιέρα.Ο πρώτος ισχυρός πόλος έχει αρχίσει και σχηματοποιείται,ενώ σύντομα εξ’όσων γνωρίζουμε ίσως πάρει και ο έτερος μέσω συμφωνιών,συνεργασιών και επίσημων ανακοινώσεων.

Αυτό σημαίνει ότι η πορεία προς τις κάλπες οι οποίες αργούν να φανούν θα είναι δύσκολή,επίπονη και επίμονη για τους παίκτες.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...