Η Βουλή του Ισραήλ απαγορεύει τις μίνι φούστες

Βουλή Ισραήλ

«Η είσοδος στο κοινοβούλιο επιτρέπεται μόνο σ’ αυτούς που έχουν ευπρεπή ενδυμασία»

Το ισραηλινό κοινοβούλιο έρχεται να βάλει ένα τέλος, τουλάχιστον, στο χώρο του, απαγορεύοντας με νόμο την προκλητική εμφάνιση, την ώρα που η σεξουαλική παρενόχληση γυναικών αποτελεί ένα εξαιρετικά συχνό φαινόμενο στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, η Κνέσετ, το ισραηλινό κοινοβούλιο, επιβάλει σε πολιτικούς, εργαζόμενους αλλά και σε επισκέπτες να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι, όταν αυτοί βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο του κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ιστοσελίδα της Κνέσετ: «Η είσοδος στο κοινοβούλιο επιτρέπεται μόνο σ’ αυτούς που έχουν ευπρεπή ενδυμασία».

Σε γενικές γραμμές, ο νόμος απαγορεύει σε άτομα άνω των 14 ετών να εισέρχονται στο χώρο του κοινοβουλίου με κοντές φούστες, προκλητικά φανελάκια, κοντά σορτσάκια, μπλούζες με έξω την πλάτη αλλά και μπλούζες με πολιτικά μηνύματα.

Η ασφάλεια της Κνέσετ αναφέρει πως ο νόμος έχει εφαρμοστεί και ισχύει και για τα δύο φύλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος έχει μεγάλη αποδοχή και σεβασμό από το κοινό καθώς όπως αναφέρουν άτομα της ασφάλειας του κοινοβουλίου: «Σε λίγες μόνο εβδομάδες εφαρμογής, υπήρχε μόνο ένα περιστατικό όπου ζητήσαμε από επισκέπτη να αλλάξει την αμφίεσή του».

Είναι σημαντικό και αναγκαίο να εφαρμόζονται τέτοιου είδους νόμοι καθώς σύμφωνα με έρευνα, η οποία διεξήχθη από ισραηλινό κανάλι, από τις 33 εκλεγμένες γυναίκες του κοινοβουλίου, οι 28 έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και μάλιστα δύο απ’ αυτές αποκαλύπτουν ότι, αυτό τους έχει συμβεί μέσα στο κοινοβούλιο.  

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...