Η Γερμανική Βουλή ενέκρινε το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

Η Γερμανική Βουλή ενέκρινε το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα
Εγκρίθηκαν από το Γερμανικό κοινοβούλιο, οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα. Υπέρ ψήφισαν 473 βουλευτές, κατά 100, ενώ 11 βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία είχε θεωρηθεί σημαντική δοκιμασία για την καγκελάριο Μέρκελ και τον έλεγχό της επί της κεντροδεξιάς συμμαχίας της ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2013.

Τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και οι Πράσινοι, υποστήριξαν τη συμφωνία, όπως και οι περισσότεροι βουλευτές της κεντροδεξιάς συμπολίτευσης υπό την Μέρκελ.

Είχε προηγηθεί συζήτηση σε πολύ υψηλούς τόνους με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία, θα οδηγούσε σε διάλυση της ευρωζώνης.

Εν τω μεταξύ, το κόμμα της Αριστεράς Linke, πρόκειται να προσφύγει κατά του προγράμματος.

Η ψηφοφορία στη γερμανική βουλή ακολουθεί την απόφαση των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών της χώρας να στηρίξουν το πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει δόση ύψους 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αρκετοί από τους βουλευτές του συντηρητικού κυβερνητικού συνασπισμού της Μέρκελ, είχαν εκφραστεί αρνητικά και καταψήφισαν το πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε στο Eurogroup μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι βουλευτές αυτοί, ουσιαστικά υπογραμμίζουν το σκεπτικισμό που υπάρχει στη Γερμανία σχετικά με τις προσπάθειες να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να γίνει βιώσιμο, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...