Η γκολάρα του Λουσέρο έσωσε την Ξάνθη στο Γεντί Κουλέ

H Ξάνθη ήταν κακή, αλλά παρά την ήττα με 2-1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

To αυτογκόλ του Μητρόπουλου στα Πηγάδια και η γκολάρα του Λουσέρο στο Γεντί Κουλέ χάρισαν την πρόκριση στους Ακρίτες, οι οποίοι έκαναν στο Ηράκλειο μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις τους.

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, δείχνοντας διάθεση να πετύχει νωρίς το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα.  Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες των δύο ομάδων δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και οι Κρητικοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 28ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, ο Καμαρά έκοψε, αλλά δεν απομάκρυνε σωστά, ο Βουό πήρε την κεφαλιά και τελικά ο Χαντί με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Ξάνθη, που κατέβηκε στην Κρήτη χωρίς τον πρώτο σκόρερ της, Χαμζά Γιουνές, προσπάθησε να ανέβει μετά το γκολ και να πιέσει για την ισοφάριση.

Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου, ωστόσο, εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο και πήγαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με το σκορ υπέρ τους, την ώρα που η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να πετύχουν και δεύτερο γκολ.

Στο 51ο λεπτό, όμως, οι Ακρίτες προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν, όταν ο Ζίβκοβιτς, μετά το λάθος του Λισγάρα, με… προβολή έβγαλε τον Σολτάνι σε θέση τετ α τετ με τον Δερμιτζάκη, αλλά ο Κομεσίδης έδιωξε με τάκλιν απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Η Ξάνθη άρχισε να παίρνει τον έλεγχο, αλλά χωρίς να καταφέρει να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του ΟΦΗ. Και αφού οι φιλοξενούμενοι δεν απειλούσαν, ο ΟΦΗ κατάφερε να κάνει το 2-0 στο 66′ όταν ο Βουό κέρδισε όλες τις κόντρες με τους αντιπάλους του και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Ακρίτες μπορεί να μην είχαν κάνει κάποια αξιόλογη τελική, αλλά στο 76ο λεπτό ο Λουσέρο πέτυχε ένα φοβερό γκολ  με το αριστερό έξω από την περιοχή, την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα.

Το  2-1 δεν άλλαξε ως το τέλος και χάρισε την πρόκριση στην Ξάνθη, που θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον ΠΑΟΚ.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπολους): Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Βαλλιάνος (68′ Παντίδος), Όστοιτς, Κομεσίδης, Νάστος, Μητρόπουλος (85′ Όγκμποε), Χαντί, Μιλοσάβλιεβ, Μάνος (74′ Χίσι), Βουό.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σολτάνι (90΄+3 Λ. Ορφανίδης), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Λάζιτς (85′ Ράνος), Λισγάρας, Καμαρά (67″ Πιτσέλι).

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...