Η δεύτερη υποψηφιότητα της οικονομικής “άναψε” την αντιπαράθεση Μπουλέ-Κοτρώνη.Αιχμές του πρώην δημάρχου κατά του νόμου-‘Ελλειμα πολιτικού ήθους καταλόγισε στον Βασίλη Γκίζα

Το Nafpaktianews έχει το πλήρες ρεπορτάζ της “σκληρής αντιπαράθεσης” που έφερε την παραίτηση Μπουλέ από τη θέση του γραμματέα του Σώματος

Γιάννης Μπουλές: Yπάρχει έλλειμα πολιτικής ηθικής του δημάρχου και πίσω στοιχίζονται οι πρώην σύμβουλοι της Α.Δ.Κ.Ν-Απαντά με ανακοίνωση

Γιώργος Κοτρώνης: H παράταξη αποφασίζει ποιος θα είναι υποψήφιος στην Οικονομική-Η μέθοδος του “Ενός ανδρός αρχή” συνέβαινε και παλιότερα και την ανεχόμασταν

Η δεύτερη θέση υποψηφιότητας από την πλευρά της Α.Δ.Κ.Ν. ήταν το πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον επικεφαλή της Γιάννη Μπουλέ και τον δημοτικό σύμβουλο της ΑΔΚΝ Γιώργο Κοτρώνη που είχε ως αποτέλεσμα τελικά να παραιτηθεί ο Γιάννης Μπουλές από τη “φρέσκια” εκλογή του λίγα λεπτά πριν από τη θέση του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου,θέση που δικαιωματικά ανήκει στην τρίτη σε δυναμικότητα παράταξη του δημοτικού συμβουλίου.

Πως φτάσαμε όμως στο να παραιτηθεί ο κ. Μπουλές από την θέση αυτή και για την οποία το σώμα θα κληθεί εκ νέου πιθανόν την ερχόμενη Κυριακή να καλύψει μέσω ανάλογης διαδικασίας σε μία ακόμη ειδική συνεδρίαση.

Ξετυλίγοντας λοιπόν το “κουβάρι” του ρεπορτάζ,που το Nafpaktianews έχει,θα πρέπει να σημειώσουμε,ότι κατά την διαδικασία εκλογής μελών της Οικονομικής επιτροπής οι τέσσερις πρώτες παρατάξεις ορίζουν από δύο υποψήφια μέλη εκ των οποίων το ένα θα είναι τακτικό μαζί με το αναπληρωματικό του.’Ετσι,για τη μεν Συνεργασία Πολιτών του Βασίλη Γκίζα υποψήφιοι ήταν οι Παπαιωαννιδης και Χοχτούλας,από την Ενωτική πρωτοβουλία οι Δημητρόπουλος και Σιαμαντάς,από την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας Μπούλες και Κοτρώνης και από την δημοτική παράταξη Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος ο Ντ.Τσουκαλάς

Η δήλωση υποψηφιότητας λοιπόν του Γιώργου Κοτρώνη ως μέλους και δημοτικού συμβούλου της παράταξης της Α.Δ.Κ.Ν. ήταν αυτή που “πυροδότησε” την αντίδραση του κ. Μπουλέ λέγοντας ότι όσοι (4 σύμβουλοί του) συνεχίζουν τη συνεργασία τους με τον δήμαρχο δεν ανήκουν στην παράταξη η οποία με απόφασή της στις 17.9.2021 αποφάσισε να αποσυρθεί από τη συνδιοίκηση.Από κει και πέρα έγκειται σε σας (απευθυνόμενος στο σώμα) αν θα αποδεχτείτε την υποψηφιότητα μόνο του επικεφαλής ή των συμβούλων.Θα πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους επανέλαβε όπως είχε και κάνει και δημόσια μέσα από την εκπομπή “Εκ του σύνργγυς” ώστε να μην τυγχάνουν τα οφέλη που έχουν (αντιδημαρχίες κλπ) αφού ο νόμος σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης ή παραίτησης δεν το επιτρέπει.

Γ.Κοτρώνης:Δεν ισχύουν αυτά που λεει ο κ.Μπουλές-Άτυπη η απόφασή του να μας θέσει εκτός παράταξης

Στο σημείο αυτό θέλησε να παρέμβει ο κ. Κοτρώνης λέγοντας ότι δεν ισχύει τίποτα απ’αυτά που λέει ο κ.Μπουλές,αφού η απόφασή του να μας θέσει εκτός παράταξης είναι άτυπη και περίπτωση διαγραφής των εκλεγμένων σύμφωνα με το νόμο προβλέπεται από συγκεκεριμένη διαδικασία και όχι μονομερής απόφαση του επικεφαλής.

Εν’προκειμένω,το σύνολο των εκλεγμένων (4) συμβούλων της παράταξης συνεχίζουμε να στηρίζουμε το δήμαρχο εκπροσωπόντας παράλληλα την παράταξή μας,ενώ για την πρόθεση να υπάρξει και δεύτερος υποψήφιος στην Οικονομική επιτροπή είχε ενημερωθεί ο κ. Μπουλές.Άρα υποψήφιοι είμαστε δύο από την παράταξή μας με τον κ.Μπουλέ να αρνείται,αλλά το σώμα θα είναι αυτό που θα αποφασίσει.Είναι απόφαση που αφορά την παράταξη σημείωσε ο κ. Κοτρώνης.

Δυστυχώς τέτοιες μεθόδους από τον κ. Μπουλέ τις ανεχόμασταν και στο παρελθόν,να αποφασίζει μόνος του και να παίρνει αποφάσεις στηλιτεύοντας ουσιαστικά την πρακτική του “Ενός ανδρός αρχή”

Γ.Μπουλές:Oι αλχημείες του εκλογικού νόμου κατασπάραξε την Απλή αναλογική που έγινε το πιο αυταρχικό σύστημα.

Κάποιοι μισούν την παράταξη

Ο κόσμος ψήφισε την ΑΔΚΝ δίνοντάς της 5 έδρες με μια σαφή καθοδήγηση.

Από τη στιγμή που η παράταξη αποφάσισε να φύγει από τη συνδιοίκηση όφειλαν όλοι να αποχωρήσουν.Η παράταξη δεν είναι μόνο οι εκλγμένοι,αλλά όλοι οι υποψήφιοι που τίμησαν την παράταξη και δεν εξελέγησαν.Είναι “έγκλημα” του νόμου να περιορίζει την παράταξη στους εκλεγμένους και οδηγεί την αυτοδιοίκηση σε αδιέξοδα.Η Απλή αναλογική έγινε το πιο αυταρχικό σύστημα.Στα αδιέξοδα αυτά φτάσαμε όχι γιατί κάποιοι θέλουν να λένε ότι είναι με την παράταξη,αυτοί μισούν την παράταξη.Απλά την επικαλούνται για να έχουν τις δάφνες,τις θέσεις και τις καρέκλες,αλλά ταυτόχρονα να λένε στον κόσμο ότι εμείς παραμένουμε,αλλά ο Μπουλές έφυγε.Αντί να παραιτηθούν και να ανεξαρτοποιηθούν και να καταλάβουν τις θέσεις τους σε επιτροπές κλπ,επιλέγουν να δηλώνουν μέλη της παράταξης για να μην φαίνεται ότι αποστάτησαν από την παράταξη και προσχώρησαν στην παράταξη του κ.Γκίζα,γιατί κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αποδεκτό από τους πολίτες.Και ο κ. Γκίζας τα ξέχασε αυτά,όταν όριζε αντιδημάρχους χωρίς την έγκριση της παράταξης.Δεν ενημερωθήκαμε ποτέ πλην αυτών συμβούλων.Υπάρχει έλλειμα πολιτικής ηθικής από την πλευρά του δημάρχου και πίσω του στοιχίζονται πρώην μέλη της Α.Δ.Κ.Ν.

Και για το λόγο αυτό παραιτούμαι και από τη θέση του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου που πριν λίγο κατέλαβα αν υπάρξει δεύτερος υποψήφιος με την Α.Δ.Κ.Ν στην εκλογή μελών της οικονομικής σημείωσε ο κ. Μπουλές

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "×× ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟ CRM ΚΙΝΗΣΗ IUT ®"

Η ανακοίνωση Μπουλέ

Πολιτική εκτροπή σχεδιασμένη δια χειρός δημάρχου Β. Γκίζα

Στις διαδικασίες για την εκλογή προεδρείου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αποκαλύφθηκε η σχεδιασθείσα από το δήμαρχο πολιτική εκτροπή στο δήμο Ναυπακτίας. Αναζητώντας πολιτικά δεκανίκια ο κ. Γκίζας χρησιμοποίησε τη θεσμική του θέση και παραχώρησε καρέκλες και προνόμια για να εντάξει στην ομάδα του τους 4 δημοτικούς συμβούλους πρώην μέλη της ΑΔΚΝ. Με τον τρόπο αυτό νομίζει ότι θα επιδιορθώσει την αρνητική εικόνα που έχει διαμορφώσει ήδη η κοινωνία για τη μέχρι τώρα πορεία του και θα ανακάμψει.

Αυτό όμως που πραγματικά πετυχαίνει είναι η πλήρης απαξίωση της δημοτικής αρχής αφού στο ανύπαρκτο έργο της προστίθεται και η πρωτόγνωρη για το δήμο μας έλλειψη πολιτικής ηθικής που χαρακτηρίζει το δήμαρχο και τους 4 διαγραμμένους συμβούλους της ΑΔΚΝ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, Τσέλιος Σπύρος, Κοτρώνης Γιώργος, Καραδήμας Χαράλαμπος και Μουχτούρης Ηρακλής είχαν τη δυνατότητα σύμφωνα με το νόμο να λειτουργούν ως ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και να συμμετέχουν με την ιδιότητά τους αυτή ως υποψήφιοι στα όργανα και τις επιτροπές του δήμου.

Επειδή όμως ως ανεξάρτητοι κάποιοι θα χάσουν τις καρέκλες τους υποκριτικά δηλώνουν ότι ανήκουν στην ΑΔΚΝ. Θυμίζουμε ότι στον πρόσφατο απολογισμό του δημάρχου ο κ. Κοτρώνης δήλωσε «είμαι πραγματικά περήφανος για το δήμαρχο προσωπικά, που τυγχάνει και προσωπικός μου φίλος, αλλά πραγματικά έχει ξεδιπλώσει όλη του την δυνατότητα και τη δυναμική του σ’ αυτά τα δύο χρόνια και είναι αξιέπαινος πως συντονίζει την ομάδα και παράγει έργο. Εγώ τον ευχαριστώ και εκ μέρους των συμπολιτών μου και ελπίζω να ολοκληρώσουμε τη θητεία μας και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και σε μια επόμενη θητεία» Χθες όμως ο κ. Κοτρώνης για να καταλάβει τη θέση της ΑΔΚΝ στην Οικονομική Επιτροπή ανερυθρίαστα και υποκριτικά δήλωσε μέλος της παράταξης που συνειδητά προβοκάρει.

Έτσι παίζει το παιχνίδι του με το δήμαρχο πιστεύοντας ότι η κοινωνία δεν καταλαβαίνει το ρόλο τους. Οι προαναφερθέντες δημοτικοί σύμβουλοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επικαλούνται την ιδιότητα του μέλους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας από τη στιγμή που δεν σεβάστηκαν και δεν ακολούθησαν τις αποφάσεις των οργάνων της. Πέρα από τις προβλέψεις του νόμου, εφόσον οι ανωτέρω δημοτικοί σύμβουλοι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την απόφαση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας με την οποία εκλέχτηκαν και ταυτίζονται απολύτως με την παράταξη του δημάρχου, όφειλαν να παραδώσουν τις θέσεις τους στην παράταξη στην οποία ανήκουν οι θέσεις αυτές και στο μέλλον να ακολουθήσουν όποια δημοτική παράταξη επιθυμούν.

Οι 4 πρώην δημοτικοί σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας με αυτή τους την ενέργεια υπό την καθοδήγηση του κ. Γκίζα θέλουν να δημιουργήσουν συσκότιση και να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία. Επιδιώκουν την ταύτιση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας με τις πολιτικές που ακολουθεί η δημοτική αρχή Γκίζα η οποία μπροστά στην απομόνωσή της και την απαξίωση που εισπράττει από την κοινωνία προσπαθεί να βρει σωσίβιο σωτηρίας. Η δημοτική αρχή Γκίζα και οι 4 όψιμοι συνεργάτες του όχι μόνο δεν θα πετύχουν το στόχο τους αλλά με τη στάση τους αυτή συσπειρώνουν τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και ενεργοποιούν την κοινωνία η οποία θα τους βάλει στο περιθώριο της πολιτικής ζωής.

Τέτοιες πρακτικές κάθε λογικός και έντιμος άνθρωπος τις καταδικάζει. Μόνο οι πολιτικά ανήθικοι τις υιοθετούν και τις εφαρμόζουν.

Η κοινωνία καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από όσα νομίζουν ο δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοί του και θα τους δώσει την απάντηση που χρειάζονται την κατάλληλη στιγμή.

Ναύπακτος 10-1-2022

Γιάννης Μπουλές

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...