Η δημοκρατία εν δράσει

Η δημοκρατία εν δράσει
Κανένας δεν ισχυρίζεται ότι ο νομοθέτης  μπορεί να προβλέψει στην θέσπιση ενός νόμου διατάξεις που θα αποτρέπουν άνομες ενέργειες, παραβατικές συμπεριφορές, παράνομα οφέλη.
Όμως η εξέλιξη της εγκληματικότητας και η ευρηματικότητα των δραστών δεν βρίσκουν απάντηση από τους δημόσιους λειτουργούς, δεν αντιμετωπίζονται  άμεσα, δεν κινούν  τον  μηχανισμό  ελέγχου εύκολα.

Οι σπασμωδικές κινήσεις , οι περιστασιακές και τυχαίες αποκαλύψεις, η διαφθορά να μοιάζει με θανατηφόρα επιδημία, η ολιγωρία των υπεύθυνων-ανεύθυνων, συνθέτουν μία τραγική εικόνα ενός Κράτους, έρμαιου  στις διαθέσεις των κάθε λογής απατεώνων.

Τυχαία η σύλληψη των πρωτεργατών της 17 Νοέμβρη, ο θάνατος του Π.Φύσσα  αφορμή για την σύλληψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η παρατηρητικότητα  εισαγγελέως απαρχή έρευνας για παράνομες υιοθεσίες και αγοραπωλησίες βρεφών.

Κανένας προγραμματισμός και καμμία προνοητικότητα δεν περιλαμβάνονται στους σχεδιασμούς των κρατικών υπηρεσιών, απεναντίας η προχειρότητα και η αδιαφορία χαρακτηρίζουν τις παραλείψεις τους.

Η πλειονότητα των ανά την Ελλάδα διορισμένων, παρατρεχάμενων, αυλοκολάκων, οσφυοκαμπτών, όχι μόνο δεν αποδίδουν ικανοποιητικά, όχι μόνο δεν εργάζονται ευσυνείδητα και επαγγελματικά, αλλά –δίκην χαρτονομισμάτων- απαιτούν την πληρωμή τους επί εμφανίσει και όχι επί αποδόσει.                           

Οι επιτήδειοι  εκμεταλλεύονται τις τεράστιες τρύπες και τα παράθυρα των νόμων,  λεηλατούν , θησαυρίζουν, φοροδιαφεύγουν.

Και με βιτρίνα την πάταξη του εγκλήματος, η Κυβέρνηση δειλά-δειλά παρουσιάζει –με την βοήθεια των τηλεοπτικών καναλιών- νέα επαχθή μέτρα , τρομοκρατεί ακόμη και τους πιο ψύχραιμους πολίτες της, ανατρέπει ακόμη και τις πιο πρωταρχικές αρχές της ύπαρξης και του σκοπού της.

Οι πλούσιοι παραμένουν ανέγγιχτοι, το ίδιο και το βρώμικο χρήμα, οι παράνομοι στοχοποιούνται επιλεκτικά, η χώρα παραλύει, το ίδιο και οι Ελληνες.

Και αν διανοηθεί κάποιος να κατατάξει την χώρα, να την εντάξει σε ένα σύνολο. αυταπάται.

Η Ελλάδα είναι ανένταχτη, ανοχύρωτη, ανεπίδεκτη προσαρμογής και συμμόρφωσης, απείθαρχη, μοναδική.

ΣΚΕΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...