Η δημοτική παράταξη “Όραμα για τη Δωρίδα” για την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος:Στη Δωρίδα η έννοια σεβασμός στο περιβάλλον είναι λέξη άγνωστη

   Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ήταν εχθές 5/6, με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα όπως τα περιβαλλοντικά ζητήματα, η θαλάσσια ρύπανση, ο ανθρώπινος υπερπληθυσμός, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η βιώσιμη κατανάλωση, τα εγκλήματα κατά της άγριας φύσης και πολλά άλλα.    Ζητήματα, που με εξαίρεση τον ανθρώπινο υπερπληθυσμό αντιμετωπίζουμε και στη Δωρίδα.

   Δυστυχώς, στη Δωρίδα ή έννοια σεβασμός στο περιβάλλον είναι μια λέξη άγνωστη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανεξέλεγκτη χωροθέτηση ανεμογεννητριών με ελλιπείς ή και λάθος περιβαλλοντικές μελέτες που η δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει να αντικρούσει.  Να μην αναφέρουμε την διαχείριση των λημμάτων, που οδηγούνται σε ρέματα, λίμνη και θάλασσες ή την συγκέντρωση σκουπιδιών και αδρανών υλικών όπου ο δήμος παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση.  

   Καινούργιο παράδειγμα η τοποθέτηση νέων μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή της κοινότητας Καλλιθέας, η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη,  εν μέσω τριημέρου αργιών, ώστε να περάσει απαρατήρητο μιας και υπάρχουν αρνητικές εισηγήσεις αρκετά χρόνια τώρα και εκκρεμεί δικαστική απόφαση ακύρωσης των αδειοδοτήσεων, με τον δήμο να πιάνεται σχεδόν στον ύπνο, μιας καιοι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής είναι από ελλιπείς εως ανεπαρκείς φτάνοντας στα όρια της αδιαφορίας.

 . Ευτυχώς οι κάτοικοι αντέδρασαν άμεσα και διοργάνωσαν κινητοποίηση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας, με κραυγαλέα όμως την απουσία δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων δημάρχων.

   Αντίστοιχο παράδειγμα αδιαφορίας της δημοτικής αρχής είναι η αίτηση για νέα εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις περιοχές Μαλανδρίνου και Αμυγδαλιάς, έκτασης μεγαλύτερης από 5.000 στρέμματα(πέντε χιλιάδες). Ενός φωτοβολταϊκού πάρκου γίγας το οποίο μια εταιρεία ζητάει να γίνει σε ιδιωτική καλλιεργήσιμη γη, που δεν της ανήκει!! Ένα φωτοβολταϊκό πάρκο που μετά τις συνέπειες του φράγματος, θα είναι η ταφόπλακα της ενότητας Λιδωρικίου, και η δημοτική αρχή με την αδιαφορία της, με την ΜΗ εκπλήρωση των υποχρεώσεων της, γίνεται συμμέτοχος σε αυτή την καταστροφή.

   Η δημοτική αρχή, 13 χρόνια τώρα έχει δείξει την ανεπάρκεια της σε πολλούς τομείς της διοίκησης, η οποία στα θέματα περιβάλλοντος φτάνει στα όρια της συνειδητής αδιαφορίας.

    Δυστυχώς και οι περισσότεροι υποψήφιοι αποφεύγουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τις ΑΠΕ και την μορφή ανάπτυξης της περιοχής μας.

    Ο συνδυασμός ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ, δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν συμφωνεί σε φαραωνικά φωτοβολταϊκά πάρκα και έχει θέσει και θέτει συνεχώς το θέμα του χωροταξικού των ΑΠΕ καθώς δεν είναι δυνατόν σε ένα τόπο στην έκταση της Δωρίδας να εγκαθίσταται συνεχώς νέες ανεμογεννήτριες. Έργα που σε βάθος χρόνου, αντί να αυξάνουν τις θέσεις εργασίας, αντιθέτως τις μειώνουν, με συνέπεια την περαιτέρω ερημοποίηση του δήμου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...