Η εγκύκλιος για τις εισφορές επαγγελματιών, αγροτών και για τα μπλοκάκια

Δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος για τον υπολογισμό των εισφορών που θα κληθούν να καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες και τα μπλοκάκια, από το υπουργείο Οικονομικών.

Για τον υπολογισμό των των εισφορών θα χρησιμοποιηθούν τα εισοδήματα του 2015 –καθώς αυτό είναι το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών- ενώ μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2017 οπότε θα εμφανιστούν και τα εισοδήματα του 2016 προβλέπεται να γίνει συμψηφισμός μέχρι το τέλος του 2017.

Για την εφαρμογή του νέου συστήματος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, θα δημοσιευτούν τουλάχιστον τέσσερις εγκύκλιοι:

1.     Η πρώτη αφορά στους αυτοπασχολούμενους και στους ελεύθερους επαγγελματίες

2.     Η δεύτερη αφορά στους αγρότες

3.     Η 3η αφορά στα μέλη διοικητικού συμβουλίου ανωνύμων εταιρειών που αμείβονται είτε με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή χωρίς και

4.     Η 4η αφορά στους έχοντες εισοδήματα από «μπλοκάκια». Ειδικά η τελευταία εγκύκλιος –η οποία είναι και η πιο «δύσκολη» δεδομένου ότι βάσει νόμου θα πρέπει να καθορίζει πώς θα γίνεται ο επιμερισμός των ασφαλιστικών εισφορών ανάμεσα στον εργοδότη και στον εργαζόμενο, αναμένεται να υπογραφεί αύριο καθώς υπάρχουν θέματα σε εκκρεμότητα τα οποία ακόμη δεν έχουν αντιμετωπιστεί.

Δείτε τις εικόνες:

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...