Η ειδική αφίσα που μπορούν να δουν μόνο παιδικά μάτια

Η ειδική αφίσα που μπορούν να δουν μόνο παιδικά μάτια
«Μερικές φορές η παιδική κακοποίηση είναι κάτι που βλέπει μόνο το παιδί που την υφίσταται». Με αυτό το σύνθημα, μία ισπανική οργάνωση ετοίμασε μία καμπάνια για το θέμα, η οποία όμως αποκαλύπτεται πλήρως μόνο στα μάτια των μικρών παιδιών.

Πρόκειται για καμπάνια με στόχο την ενθάρρυνση των θυμάτων κακοποίησης να απευθυνθούν σε τηλεφωνική γραμμή βοήθειας. Χρησιμοποιώντας ειδική εκτύπωση, το πραγματικό μήνυμα της αφίσας είναι ορατό σε κάποιον που το βλέπει από το ύψος ενός παιδιού, αλλά όχι σε κάποιον που την αντικρίζει από το ύψος ενός ενήλικα.

Στην πρώτη περίπτωση, αυτό που φαίνεται είναι η εικόνα ενός παιδιού με μώλωπες, ακολουθούμενη από το μήνυμα «αν κάποιος σου κάνει κακό, τηλεφώνησέ μας και θα σε βοηθήσουμε», ενώ στη δεύτερη περίπτωση αυτό που βλέπει κανείς είναι απλά μία εικόνα τρομαγμένου παιδιού.

Στόχος της καμπάνιας είναι να δουν την αφίσα, χωρίς να γίνει αντιληπτό, ακόμη και παιδιά που εκείνη τη στιγμή συνοδεύονται από το άτομο που τα κακοποιεί. Και αυτό γιατί η οργάνωση ανησυχούσε πως αν η αφίσα ανέγραφε την τηλεφωνική γραμμή κατά τρόπο που θα μπορούσαν να τη δουν ενήλικες και παιδιά, τότε οι πρώτοι θα μπορούσαν να αποτρέψουν τα δεύτερα από το να ζητήσουν βοήθεια.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...