Η Ειρήνη της Τέχνης και του Πολιτισμού (Φωτογραφίες)

«Χωρίς αμφιβολία η ελληνική τέχνη είναι ένα σημείο αναφοράς για κάθε πολιτισμό, τα ελληνικά στοιχεία γλυπτικής έχουν τα μοντέλα της ομορφιάς που έχουν συναρπάσει ολόκληρο τον κόσμο μέχρι σήμερα.»  Αναφερει στο άρθρο της στην Huffington post της Αμερικής η Έλενα Μαρία Παγκανίνι.  

Μέσα από αυτό το άρθρο θέλησε να δώσει μία προσωπική νότα αλλά και μια διαφορετική οπτική γωνία για το πως είναι να είσαι μέλος μία οικογένειας άκρως καλλιτεχνικής. «Τι συμβαίνει όταν έχετε καλλιτέχνες και λάτρεις της τέχνης στην οικογένειά σας; Είναι πολύ δύσκολο να μην υποκύψετε και εσείς σε αυτή. Ποιητές, ζωγράφοι, αρχιτέκτονες και ο μεγάλος βιολονίστας Νικολό Παγκανίνι, τι περισσότερο μπορεί να ζητήσει κανείς από μια οικογένεια;» Αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ακόμα κι αν δεν πιστεύω ότι υπάρχει μια γενετική προδιάθεση στο να είσαι καλλιτέχνης ή ένας εξαρτημένος από την τέχνη, ούτε πιστεύω ότι κάποιος μπορεί απλώς σου μάθει πως να γίνει κανείς  καλλιτέχνης, πιστεύω ότι η τέχνη είναι κάτι που συνεχίζει να αναπτύσσεται…» συνεχίζει στο άρθρο της η Έλενα Μαρία Παγκανίνι.

Η Ελληνική τέχνη, είναι κάτι που συναρπάζει όπως φαίνεται την Έλενα Μαρία Παγκανίνι και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που την έκαναν να θέλει να μιλήσει με την Ελληνίδα Γκαλερίστα και να να της δώσει και εκεινη με τη σειρά τις σκέψεις της για έναν κόσμο που γνωρίζει και η ίδια από πρώτο χέρι.

Όπως ανέφερει στην Έλενα Μαρία Παγκανίνι, η Ελληνίδα, Ειρήνη Βανταράκη, αγαπά την τέχνη, γιατί είναι κάτι περισσότερο από μια πνευματική εμπειρία η οποία έχει μια δημοκρατική διαδικασία. «Η τέχνη δεν έχει καμία κρίση και δεν είναι ποτέ λάθος … Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε αλλά και να είσαι ότι θέλεις, ελεύθερα, στην τέχνη.»  

«Η συμμετοχή μου στην τέχνη βελτιώνει τη σκέψη μου με διάφορους τρόπους, ενισχύει την ευημερία μου.» συνέχισε η Ελληνίδα Γκαλερίστα.
«Οι καλλιτέχνες έχουν ένα θείο δώρο, να δημιουργούν σε κάθε έργο τέχνης διοχετεύοντας την ψυχή τους σε καμβάδες . Για μένα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία ότι πολλοί καλλιτέχνες που έχουν «συνδεθεί» μαζί μου ζητώντας μου να καθοδηγήσω την έμπνευση και τα πάθη τους. Όπως είπε ο Matisse “ένας καλλιτέχνης είναι ένας εξερευνητής” … .οπότε  όταν είμαι με τους καλλιτέχνες μου νιώθω σαν εξερευνητής των εξερευνητών.» ανέφερε κλείνοντας.

345345546546

 

345345

 

123123

 

456546654

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...