Η εκλογή Τραμπ έστειλε τον Dow Jones, σε ιστορικό ρεκόρ!

Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της αγοράς, ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, θα φέρει μία νέα «χρυσή εποχή» για την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά!

Ο δείκτης Dow Jones, έσπασε όλα τα ρεκόρ, στο χρηματιστήριο της Wall Street, ξεπερνώντας τις είκοσι χιλιάδες μονάδες, για πρώτη φορά μετά από 120χρόνια ιστορίας! Με άνοδο +0,68%, έκλεισε στις  20.047,73 μονάδες, σκορπώντας σε πανηγυρισμούς τους τρέιντερς. 

Οι αναλυτές, εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της ελπίδας που εκφράζεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα ενισχύσει τις δαπάνες για υποδομές.

Ο Τιμ Γκρίσκι, επικεφαλής επενδύσεων της γνωστής εταιρείας  Solaris ανέφερε ότι πρόκειται για «μια κορυφαία στιγμή. Είναι απλά ένας αριθμός, αλλά είναι ένας μεγάλος αριθμός, είναι σίγουρα ένας φανταστικός αριθμός», σύμφωνα με το Reuters.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσέθεσε, ότι «υπάρχει μια πραγματική πεποίθηση ότι Τραμπ λέει αλήθεια,  υπήρξε εξαιρετικά δραστήριος στις πρώτες ημέρες της προεδρίας του και  μια αλλαγή μπορεί να συμβεί πιο γρήγορα από ό, τι οι άνθρωποι είχαν σκεφτεί».

Πρόκειται για επιβεβαίωση, το πρώτου δείγμα τους που έδωσε ο Dow Jones, όταν  είχε φτάσει κοντά στο ρεκόρ, με άνοδο κατά 1.667 μονάδες μετά τη νίκη του Τραμπ.

Στις ΗΠΑ, βλέπουν στο πρόσωπο του Προέδρου, τον άνθρωπο που θα μειώσει τους φόρους και στηρίξει την αγορά, αυξάνοντας τις επενδύσεις στη βιομηχανία.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...