«Η Ελλάδα έχει προθεσμία, μόλις δύο εβδομάδες»!!!

«Η Ελλάδα έχει προθεσμία, μόλις δύο εβδομάδες»!!!
Σενάρια άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επαναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού  «Ecomomist».
Διατυπώνει αμφιβολίες, σχετικά με το κατά πόσο η Αθήνα είναι σε θέση να πείσει την τρόικα ότι, μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το περιοδικό, «η Ελλάδα έχει μόνο δύο εβδομάδες προκειμένου να πείσει τους δανειστές της πως μπορεί να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Προσθέτει, πως εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν πείσει τους δανειστές για την ικανότητά της να φέρει σε πέρας τις περικοπές 14,5 δισ.ευρώ την ερχόμενη διετία, τότε δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση των  31,2 δισ. ευρώ.

Σε αυτή την περίπτωση, γράφει ο «Ecomomist» δεν θα καταστεί δυνατή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα «παγώσουν» μισθοί και συντάξεις και η Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φύγει από το ευρώ.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Αθήνα ανησυχεί για το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η επίθεση των αγορών σε Ιταλία-Ισπανία, που μπορεί να οδηγήσει την ΕΕ στην απόφαση να θυσιάσει την Ελλάδα, προκειμένου να διασωθεί η ευρωζώνη.

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...